Imprimare

Cate vieti are inima ta?

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Afectiunile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate din Romania. Din cele peste aproximativ 250.000 de decese inregistrate in randul romanilor, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare1 si un estimat de 50.000 au fost ca urmare a afectiunilor oncologice, conform raportului European Heart Network, publicat in anul 2017.
Dintre

...
Imprimare

Relocarea Agentiei Europene a Medicamentului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) isi arata deschiderea de a colabora cu autoritatile din Sanatate pentru indeplinirea obiectivului de a gazdui la Bucuresti Agentia Europeana a Medicamentului (EMA).

,,Suntem de parere ca decizia autoritatilor de a candida pentru gazduirea EMA la Bucuresti va contribui la

...
Imprimare

Inscrieri pentru Gala COPAC

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania continua si in acest an demersul de a incuraja oameni si organizatii neguvernamentale care prin eforturile lor sustin si incurajeaza sistemul de sanatate.

Evenimentul va avea loc in data de 18 septembrie 2017, Teatrul National din Bucuresti, Sala Pictura.

Inscrierile pentru

...
Imprimare

NO-hep, povestea care te inspira

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Pacientilor cu Hepatita din Romania (APAH-RO) lanseaza pe pagina sa de Facebook campania „NO-hep, povestea care te inspira sa lupti”. Demersul face parte din seria evenimentelor organizate de APAH-RO cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.

APAH-RO isi doreste o comunitate puternica si unita a pacientilor cu hepatita, dar si o societate

...
Imprimare

Misiune comuna pentru lumea medicala: reducerea pierderii de masa osoasa şi musculara odata cu imbatranirea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Imbatranirea naturala a fost asociata cu o pierdere de 1 % a masei musculare de la varsta de 30 de ani, o pierdere ce devine accentuata insa dupa 70 de ani, arata specialistii. Astfel, potrivit cifrelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, numarul persoanelor sarcopenice in 2016 a fost de 10.869.527, cifra ce va creste cu peste 72% pana i

...
Imprimare

ROMURO 2017: Actualitati in urologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a 33-a editie a Congresului National de Urologie ROMURO 2017, manifestare stiintifica recunoscuta si inserata pe agenda EAU (European Association of Urology), al carei organizator este Asociatia Romana de Urologie (ARU) a debutat astazi la Bucuresti.

Peste 500 de participanti.Speakeri de top din tara si din strainatate. Cele mai noi

...

Mai multe articole...

lauff lautf laurf