Adresa către Ministerul Sănătății, în care sunt demonstrate drepturile dvs. aferente gărzilor din afara normei de bază o puteți găsi aici

Pentru a contribui la susținerea demersurilor noastre vă rugăm să completați și să semnați această petiție!

Dacă doriți să beneficiați de sprijinul Federației „Solidaritatea Sanitară” și să asigurați participarea dvs. deplină la acțiunile Departamentului Medici, vă recomandăm înscrierea în calitate de membru într-unul dintre sindicatele federației!

PETIȚIE

pentru apărarea drepturilor medicilor care efectuează gărzi

Prezenta petiție are ca scop apărarea drepturilor medicilor care efectuează gărzi, atât cele aferent normei de bază cât și gărzile suplimentare normei de bază, așa cum sunt ele demonstrate în argumentația transmisă de Federația „Solidaritatea Sanitară” Ministerului Sănătății sub nr. 47572/21.07.2016 și enumerate mai jos:

a) Pentru gărzile obligatorii, efectuate pentru completarea timpului de lucru aferent normei de bază:

 • Dreptul la sporul de noapte.

b) Gărzile suplimentare normei de bază, pentru care se încheie un contract individual de muncă cu timp parțial:

 • Dreptul la un spor cuprins între 25% și 75% (25% este minim obligatoriu).
 • Dreptul la toate sporurile pentru condițiile de muncă aplicabile la locul de desfășurare a gărzilor și la sporul de noapte.
 • Dreptul la concediul de odihnă plătit și pentru CIM-ul cu timp parțial
 • Dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 de ore, aferente unuia sau ambelor contracte individuale de muncă. De la această prevedere se poate deroga doar în baza acordului medicului, exprimat în mod expres.
 • Dreptul de a avea liber după gardă cel puțin 24 de ore, indiferent dacă aceste ore sunt aferente unuia sau ambelor contracte individual de muncă. De la această prevedere se poate deroga doar în baza acordului medicului, exprimat în mod expres.
 • Calculul drepturilor aferente gărzilor suplimentare raportat la salariul de bază prevăzut de anexa nr. 1 la OUG nr. 20/2016.
 • Dreptul ca timpul de muncă aferent orelor de gardă suplimentare normei de bază să fie considerat vechime în muncă și în specialitate
 • Plata gărzilor suplimentare ale medicilor rezidenți, cu toate drepturile aferente (adăugată în data de 02.08.2016).

Prin semnarea online a acestei petiții semnatarii  își exprimă susținerea pentru solicitările Federației "Solidaritatea Sanitară" din România privitoare la drepturile medicilor care efectuează gărzi  și pentru toate demersurile acestei organizații pe această temă, solicitările și sprijinul, asumate individual, fiind comunicate și instituțiilor responsabile via e-mail, în numele fiecărui semnatar.

Semnatarii acestei petiții înțeleg să sprijine apărarea drepturilor lor, așa cum au fost exprimate public de Federația „Solidaritatea Sanitară”, acordul lor neputând fi utilizat în alt scop.

 • Având în vedere procedura de protecția a datelor personale aplicată de Federația „Solidaritatea Sanitară”, datele dvs. personale privind numărul de telefon și adresa de e-mail NU vor fi făcute publice pe site-ul petiției! La cerere, ele vor putea fi transmise instituțiilor statului care doresc să verifice veridicitatea semnăturilor, cu condiția ca transmiterea să servească scopului petiției.
  Vă informăm că în momentul în care semnați petiția în numele dvs. este transmis automat un e-mail (conținând numele, prenumele și locul dvs. de muncă) către adresele de e-mail ale Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Guvernului prin care le solicitați drepturile prezentate în petiție și vă exprimați susținerea pentru acțiunile Federației „Solidaritatea Sanitară” care vizează apărarea/obținerea acestor drepturi!

Total semnături 5118

SINK ANGELICA MEDIC PRIMAR PETROSANI
ZAHIU IOANA MEDIC PRIMAR ALEXANDRIA
SARBU OANA MEDIC SPECIALIST FAGET
COTAGA IGOR MEDIC REZIDENT ANUL I CLUJ
BALOGH UNGUREAN DANIEL MEDIC REZIDENT ANUL II BRASOV
POPOVA OXANA OXANA MEDIC REZIDENT ANUL II IASI
IORGOVEANU DINU MEDIC PRIMAR PITESTI
STIRBU MARIANA MEDIC PRIMAR CONSTANTA
PETRACHE IOAN ADRIAN MEDIC SPECIALIST TIMISOARA
MANDRIC CRISTINA MEDIC PRIMAR IAșI
SIMION ALINA MEDIC REZIDENT ANUL IV IASI
ALEXE ANKA IULIANA MEDIC PRIMAR BUCUREșTI
HANGANU ELENA MEDIC PRIMAR IASI
NEGREA IULIA MEDIC PRIMAR GALATI
STANCIU LILIANA MEDIC PRIMAR ZALAU
BOTEZ CATALIN MEDIC PRIMAR IASI
STANCIU LILIANA MEDIC PRIMAR ZALAU
BIZO AUREL MEDIC PRIMAR CLUJ NAPOCA
VOICU MARIANA NICOLETA MEDIC PRIMAR CâMPULUNG MUSCEL
NEGOVAN ANCA MEDIC PRIMAR TIRGU MURES
POP ANCA MEDIC PRIMAR TIMISOARA
VIG CAMELIA MEDIC REZIDENT ANUL II TARGU MURES
IOVOAIA MADALINA MEDIC PRIMAR TG NEAMT
ONISOR DANUSIA MEDIC PRIMAR TG MURED
DEMIRGIAN SIBEL MEDIC PRIMAR TECHIRGHIOL
COMSA SERBAN MEDIC SPECIALIST TIMISOARA
SIRCUță CARMEN MEDIC SPECIALIST TâRGU MUREș
ANTOHI LIVIU MEDIC SPECIALIST IASI
SARMASI CERNATOIU IULIANA MEDIC PRIMAR PLOIESTI
MOCANU LILIANA MEDIC PRIMAR SIBIU
MOCANU LILIANA MEDIC PRIMAR SIBIU
MOCANU LILIANA MEDIC PRIMAR SIBIU
PETRARIU LUIZA MEDIC PRIMAR IASI
BURGHINA CRISTINA MEDIC PRIMAR BUCURESTI
CUCU ION-VIOREL MEDIC PRIMAR CAMPINA
MIHAILA CATALIN MEDIC PRIMAR BARLAD
IONESCU-MARCU ANDA-DOINITA MEDIC PRIMAR GALAțI
POMIRLEANU CRISTINA MEDIC PRIMAR IASI
APRICA MAGDALENA MEDIC SPECIALIST IASI
PETRARIU LUIZA MEDIC PRIMAR IASI
AZAMFIRE SINZIANA MEDIC SPECIALIST PITESTI
DOCAN VIOREL MEDIC PRIMAR GALATI
ABDULAN IRINA-MIHAELA MEDIC REZIDENT ANUL V IASI
SANDULESCU MADALIN MEDIC SPECIALIST SLATINA
TIMOFTE GIANINA MEDIC PRIMAR BARLAD
LUCHIAN ALEXANDRU MEDIC REZIDENT ANUL I BUCURESTI
ZAHARIA DIANA MEDIC REZIDENT ANUL III BUCURESTI
ANDREESCU AURELIA MEDIC PRIMAR PLOIESTI
ORDEANU CLAUDIA MEDIC PRIMAR CLUJ NAPOCA
MORGOVAN MIHAI MEDIC REZIDENT ANUL V TIMISOARA
 • Comentariu chestionar Sustin lupta pentru dobandirea acestor drepturi. Consider importanta castigarea libertatii individului de a alege daca mai poate sau nu sa faca garzi dupa varsta de 50 - 55 de ani sau dupa 20 - 25 de ani, in care, neintrerupt s-a achitat de aceasta obligatie. Cred ca trebuie sa i se acorde oricarui om acest drept, ca dupa o anumita varsta sa aiba libertatea de a se retrage din programul de garzi fara repercusiuni
 • Comentariu chestionar sunt de acord cu cerintele protestului, sa fim hotarati si sa avem curaj sa luptam pana la capat
 • Comentariu chestionar Acordarea sporului de terapie intensiva neonatala intregului colectiv de neonatologi
 • Comentariu chestionar cele doua mari probleme ale sistemului sanitar sunt: sub-salarizarea medicilor si coruptia din administratie
 • Comentariu chestionar corp medical superior unit
 • Comentariu chestionar Situația actuală este profund nedreaptă. Cui i-ar conveni să audă "stai la serviciu 24 de ore în 2015 sau 2016 si te plătim cu salariul din 2009"?! În privința situației rezidenților care efectuează gărzi neplătite, această este de plâns, sclavie flagrantă
 • Comentariu chestionar Doresc egalitate/echitate in salarizarea medicilor in garzi atat pt cei cu contracte de garzi suplimentare, cat si pentru cei cu baza in alta unitate medicala. Principiul aplicabil in acest sens fiind: munca egala, conditii de munca egale, pregatire diferentiata, plata proportionala cu timpul de lucru, cu pregatirea profesionala si cu conditiile de lucru si zilele lucrate,
 • Comentariu chestionar Cred ca este oportuna plata fiecarui efort al medicilor. Si in plus (ca in Franta, unde am lucrat) recuperarea din ziua urmatoare garzii sa fie la fel platite. Miscarea guvernantilor este una din formele clasice de salvare de fonduri, cu prentetia ca primim ceva pe o parte in timp ce, pe nevazute, nu se iau alti bani din alta parte (sau nu se plateste ziua de recuperare, sau nu se platesc concediile, sau nu se incadreaza vechimea la pensie). Toate aceste tertipuri guvernamentale sunt mizerii pe care ar trebui sa le prevenim in mod ferm! Si trata la fel de ferm. Nu este o negociere. Este un drept care trebuie sa ni se acorde neconditionat!
 • Comentariu chestionar Revolta care a izbucnit acum este rezultatul firesc (si tardiv) al politicii de distrugere a sistemului sanitar initiata de ministrul Cseke Atila pe vremea lui Boc, al jertfirii managementului axat pe resursa umana in favoarea "investitiilor"; deficit urias de personal si sporuri minime aplicabile salariului din 2009 asa incit cheltuielile cu salariile au ajuns mult mai mici decit cele pentru bunuri si servicii; De ce? Stim toti, vedem si traim pe pielea noastra efectele sistemului mafiot de externalizare a serviciilor, care continua cu aceiasi oameni in functiile de raspundere sau aceleasi partide care tuteleaza sistemul sub pretextul "economiei centralizate". Consider ca Boc si Atilla ar trebui trasi la raspundere pentru falimentarea si distrugerea sistemului sanitar romanesc.
 • Comentariu chestionar 1.volumul de munca creste in fiecare zi 2.cerintele de calitate sunt tot mai mari 3.incadrarea cu personal este corespunzatoare anului 1970 4.salarizare falsa:salariul de baza este unul,iar salariul primit este cel din 2009
 • Comentariu chestionar Ca medic de familie, mi se impune de catre conducere sa fac garzi pe o linie continua de garda de medicina interna, pentru care s-a cerut (si este in asteptare) o derogare speciala din partea MS, lucru cu care nu sunt de acord, nu mi s-a cerut acordul de principiu, si mi se impune sa fac cel putin garda obligatorie in momentul de fata. Dat fiind gradul inalt de dificultate al cazurilor, precum si gradul inalt de incarcare personala si emotionala, nu doresc sa fac garzi suplimentare, fapt considerat necolegial de catre colegii in varsta, si neetic de catre conducere, care ameninta ca in cazul nesemnarii CIM cu TP vor desfiinta (!!) sectia unde lucrez.
 • Comentariu chestionar Trebuie platite si recunoscute toate liniile de garda din spital, eu fiind intr-un spital clinic, doar prima linie e plătită, eu ca rezident, nu
 • Comentariu chestionar Sistemul sanutar a intrat intr-o criza fara precedent, din cauza ca timp de peste 25 de ani s-a considerat ca medicii "de descurca" pentru ca primesc bani "spaga" de la pacienti. Acum a devenit evident ca nu se poate continua asa. Totusi nimeni nu spune clar ca, pentru a putea mari salariile medicilor la nivelul care sa permita oprirea exodului lor catre vestul Europei, trebuie marit semnificativ venitul spitalelor de la CNAS. Cresterea salariala trebuie sa fie insotita sau precedata de cresterea pretului fiecarui serviciu decontat. Suntem deja in situatia paradoxala ca pretul unei simple analize de laborator egaleaza onorariul pentru un consult de specialitate, ceea ce reflecta foarte bine ce pret pun autoritatile pe munca medicului.
 • Comentariu chestionar Deviza ar trebui sa fie "Nici o contributie fara retributie". Este nefiresc sa muncesti pe gratis intr-un mediu din ce in ce mai ostil, care este atacat permanent de necunoscatori si presa. Avem o meserie uncredibil de dificila si noi suntem totusi oameni, care platim taxe, impozite si alte contributii la o gramada de entitati doar pentru a putea profesa. Avem o educatie tertiara de peste 10 ani si totusi drepturi ca si muncitorii necalificati ori mai rau. Dupa absolvirea facultatii suntem someri "superiori" jumatate de an de zile in care ar trebui sa nu mancam oi sa bem apa, penteu ca statul nu ne da nici 3 bani. Dupa ce intram in rezidentiat toata lumea arw impresia ca suntem calul de povara si in acelasi timp tap ispasitor. Supraspecializarile sunt aproape imposibile, iar recunoasterea stagiilor facute in clinici europene este considerata o favoare. Suntem mediocri, ne mentinem acolo, insa ne batem cu pumnul in piept ca suntem cei mai buni medici din Europa. Ministrii Sanatati fac doar politica si reformeaza de ani de zile constant, insa nici unul nu s-a gandit ca ar fii buna o noua lege a Sanatatii.
 • Comentariu chestionar E timpul sa fim luati in serios
 • Comentariu chestionar Intreg sistemul trebuie schimbat din temelii, de la sefii cei mai mari la atitudinea fata de rezidenti si pacienti, la implicarea media in actul medical. Personal cea mai mare nemultumire este ca dupa 22 ani de studii fara intrerupere nu mi se acorda dreptul de a ma indatora fata de stat prin obtinerea unui credit imobiliar. Este bataie de joc si dezumanizeaza total psihicul. Nu cred ca este o ambitie absurda, este strictul necesar pentru a avea o minina calitate a vietii in raport cu eforturile si sacrificiile depuse pentru a profesa aceasta meserie.
 • Comentariu chestionar Drepturi firesti, de cel mai banal simt - obtinute. Continuarea actiunii pana la obtinerea drepturilor cerute
 • Comentariu chestionar In ultimii ani am efectuat in jur de 3-4 garzi lunar in afara celor obligatorii, din acestea minim o garda de sambata , desi au fost luni in care am efectuat si 2 garzi de sambata. Cel mai dureros pentru mine a fost momentul in care baiatul meu de aproape 8 ani a inceput sa-si faca planuri pentru aniversarea zilei lui de nastere, excluzandu-ma pe mine, crezand, ca fiind intr-o zi de sambata voi fi aproape sigur de garda.
 • Comentariu chestionar Garzile sa fie platite la nivelul de salariului de baza actual, sa se acorde zi libera dupa garda de 24 ore, sa se acorde sporurile pt conditiile de munca din fiecare sector
 • Comentariu chestionar O garda in specialitate chirurgicala trebuie platita cu minim 1000 lei net Garda de weekend ar trebuie platita cu minim 1500 lei net A 2 zi dupa garda -liber
 • Comentariu chestionar Doar uniti putem sa ne obtinem drepturile si de a ne recastiga demnitatea!
 • Comentariu chestionar Numai uniti putem obtine ceea ce ni se cuvine! Aceasta este unica sansa de a ne obtine drepturile si de a ne recupera demnitatea
 • Comentariu chestionar Cred ca cei din provincie au mai putina trecere in sustinerea cauzei, ne bazam foarte mult pe cei din capitala.
 • Comentariu chestionar Nu trebuie sa renuntam, pana nu obtinem drepturile noastre
 • Comentariu chestionar Protestele trebuie sa continue,doar asa domnii de la Bucuresti isi pot aloca 5 minute din timpul pretios sa gandeasca o singura situatie:cat de mult si-ar dori sa fie tratat de un medic obosit dupa minim 24 de ore de munca
 • Comentariu chestionar Nu mai sunt dispusa sa muncesc cu forta. Ar trebui dat in judecata MS pentru faptul ca 15 ani am facut garzi care nu constituie vechime in munca.
 • Comentariu chestionar Trebuie sa fim voci unite. Sa fim uniti
 • Comentariu chestionar Doresc sa lucram in conditii decente,sa fim remunerati corespunzator muncii pe care o desfasuram si sa avem un minim respect din partea pacientilor.Sa Intram odata in legalitate!
 • Comentariu chestionar Sclavia medicilor sa inceteze! Sa fim platiti la un salariu decent!
 • Comentariu chestionar Si medicii sunt oameni, si nu putem fi exploatati la nesfarsit, si neremunerati corespunzator.
 • Comentariu chestionar Nu trebuie sa cedam acuma! E cam ultimul tren in următorii 10 ani! Cel mai important este sa fim lăsați după 24 de ore acasă!! Si sa facem lumea sa înțeleagă ca Medicina de Calitate Costa!!
 • Comentariu chestionar - nu s au introdus CIM-urile pt garzi in toate spitalele - daca orele de garda obligatorii sunt efectuate in week end nu ar trebui sa ni se plateasca sporul de week end si de noapte ?

Ultimile comentarii

 • IOAN ADRIAN pentru munca similara cu afara, vrem conditii, vrem dotare, salarizare si libere corespunzatoare!(rima neintentionata)
 • IULIA Trebuie sa se faca odata dreptate medicilor epuizati si abuzati!
 • AUREL TREBUIE SA FIM UNITI DACA VOM FI DEZBINATI VOM FI USOR DE INFRANT
 • DIANA Sunt rezidenta anul 3 în spitalul V.Gomoiu fac garzi din anul 1 aproximativ 5 garzi pe luna. .si nici una nu este platita...
 • MARIA CRISTINA Doresc sa fiu informata frecvent asupra modificarilor legislative (daca vor exista) in ceea ce priveste CIM -ul pt. efectuarea garzilor suplimentare.
 • CRISTINA Sa fim uniti pana la obtinerea tuturor drepturilor!
 • OANA ROXANA Si rezidentii sunt medici !
 • RAZVAN OLIMPIU As dori sa menționez ca în unitatea în care lucrez nu se plătesc nici măcar gărzile rezidenților din ultimul an și nu se da mâncare în garda
 • CAMELIA RALUCA Contractul meu de munca la IRGH este doar pt efectuare de garzi si cu toate acestea niciodata nu mi au fost platite toate cele 24 de ore de garda ci doar 16 ore. Doar voiam sa semnalez si aceasta situatie. Multumesc.
 • MIRABELA Multumim!
 • CSILLA IMOLA Trist si obositor ce se intampla la noi in tara.....
 • TEODORA Succes si mult curaj.
 • IOAN ANDREI Sustin intru-,totul petiția.
 • ANDREA insistati pentru a avea liber dupa garda!
 • ALEXANDRU felicitari
 • CAMELIA multumim pentru implicare
 • CEDRIC Sper sa se concretizeze aceasta petitie cat de curand!
 • MIHAELA GABRIELA Sunt de acord cu cererile colegilor mei!
 • ATTILA-ZSOLT CU TOATE DE ACORD
 • GEORGE Opțional
 • DAN Buna ziua As dori sa stiu daca ma pot inscrie direct in Solidaritatea Sanitara deoarece in SCUB nu exista sindicat al medicilor. Multumesc. Dan Marinescu
 • SANDA CORNELIA As adauga dreptul de a opta pentru un numar lunar de garzi in acord cu posibilitatile fiecaruia, adica a nu mai fi obligati la un numar excesiv de garzi.
 • ECATERINA Rezidentii sunt tratati mai rau decat sclavii pe plantatie, muncesc enorm, neplatiti si nerespectati nici de pacienti si nici de personalul mediu!
 • GRIGORE bataia de joc si hartuirea permanenta a personalului medical reprezinta o alta problema majora in afara salarizarii mizerabile.
 • GHENADIE sa fim solidari...si in fapte nu numai in vorbe...e singura noastra sansa!
 • ADRIAN Meritam
 • ADELA Nu am specialitate clinica, nu efectuez garzi insa sunt alaturi de medici si vreau sa inceapa sa aiba si drepturi nu numai obligatii.
 • CARMEN Poate faceti ceva si oentru medicii care au priomovat exam.national de rezidentiatcsi nu au primit loc in soecialitate conf.legii 18/2009 art.3 alin(2) nerespectate de guv.tehnocrat /min.Achimas Cadariu
 • MIHAELA VICTORIA Sustin petitia
 • RADU Cred că ce se solicită reprezintă o recunoaștere a unei stări de normalitate. Eu nu fac gărzi dar apreciez efortul colegilor mei.
 • OLENA Eu nu fac garzi, dar semnez pentru sotul meu, care are aprox 9-10 garzi pe luna. Sectia Neurochirurgie, Spitalul de Urgenta Floreasca.
 • MIHAELA Doamne ajuta pe toti medicii!
 • ORSOLYA Vream aceleasi drepturi ca in orice tara civilizata in UE
 • MARIA Decontarea drumului pentru naveta zilnica de 140 km/zi. Multumesc.
 • ANCA MARIA Opțional
 • VICTOR Faza cu a doua zi dupa garda mi se pare cea mai importanta... e pur si simplu brutal si inuman sa lucrezi atata in continuu
 • DUMITRU Sustin drepturile medicilor care efectueaza garzi. Sustin petitia
 • CRISTINA Vrem sa fim respectati!
 • DUMA NU garzilor neplatite !!!
 • ADINA medic specialist medicina de urgenta
 • MARIA Trebuie să fîmi și noi apreciați pentru toate sacrificiile fucute
 • SORIN RADU Nu sint de acord cu noul proiect de garzi in care sintem clar dezavantajati !
 • BIGDAN NICOLAE Jos mafia
 • STEFAN-LUCIAN Felicitari pentru initiativa. Mult succes in continuare si sa nu va lasati usor
 • ANNA CRISTINA Mult succes !
 • NARCISA Minunata ideea.
 • IULIANA Sa se plateasca si linia a 4-a nu numai pana la linia a 3-a la medicii rezidenti, si spor de noapte, si o zi libera dupa garda, suntem obositi a 2-a zi la program cand mai trebuie sa si intram in sala.
 • GABRIEL DRAGOS plata orelor de garda efectuate de medicii rezidenti indiferent de anul de studiu; efectuarea garzilor sa fie optionala
 • ADRIAN Exista o diferenta prea mare la incadrarea de baza intre spitalele municipale si judetene(unitati clinice si neclinice)
 • FLORIN GARZILE EFECTUATE SA FIE CONSIDERATE CA VECHIME IN MUNCA SCAZIND SI VIRSTA DE PENSIONARE SUB 65 ANI SI TOTI MEDICI CU EXCEPTIA PROFESORILOR UNIV. SA EFECTUEZE CEL PUTIN 2 GARZI PE LUNA.
 • VICTOR-NARCIS Nu suntem sclavi pe plantatie! Avem familii si copii crescuti de bone!
 • ALEXANDRU Ko
 • LILIANA Nu e posibil ca noi sa fim platiti la nivelul anilui 2009 iar pensile special ale parlamentarilor sa fie atit de mari!
 • CRISTINA SIMONA Demnitate si Onestitate profesionala.
 • CARMEN la medicii din serviciile de ambulanta judetene prezenta petitie nu face nici o referire,ambulanta este sistem public,iar garzile sunt toate in afara normei de baza!!!!!!
 • MARIA Sustin petitia
 • MIRELA AURELIA Nu in totate spitalele este aplicabil liberul dupa garda , pentru ca se disturba activitatea sectiei , continuitatea programului de lucru.
 • GEORGIANA sunt de acord cu toate cererile medicilor privind efectuarea garzilor
 • VIOLETA luptam pentru drepturile noastre!!! s-a pierdut respectul pentru cea mai nobila meserie! pur si simplu suntem "calcati in picioare".
 • AURELIA am efectuat garzi in stagiatura si in primii ani de specialitate,sustin acordarea acestor drepturi,sunt meritate din plin
 • BOGDAN IOAN Sper ca de aceasta dată să rămânem uniți pt a putea obține aceste drepturi legale și morale!
 • EUSEBIU Avem nevoie de unitate
 • GHEORGHE Sunt pensionar
 • NICOLETA MARIA consider legitime solicitarile,acestea dovedind respect pt.efortul depus de medici care de ani de zile nu au zile de sarbatoare,sfarsituri de saptamana si muncesc continuu timp de 30 ore atunci c and au garzi.
 • MIHAELA Sa fie de ajutor acest demers!
 • ALINA SIMONA va multumesc pentru petitie si sustinerea colegilor
 • SORANA Spor de radiatii pt urologie?
 • DAN-IOAN Deși nu efectuez gărzi susțin demersurile colegilor mei. Nu este acceptabil ca la aproape 10 ani de la aderarea la UE să existe reglementări gen ordinul MS 870 / 2004 care consfințesc practic munca forțată. Un medic obosit este un pericol!
 • MENA AJEEB BOTROS garzi efectuate de medici rezidenti, in CIM sunt 3 garzi obligatorii si dupa 24 de ora raman la spital ca o zi de munca normal.
 • MARIA MANUELA Doresc sa ne fie platite toate drepturile si sporurile la salariul din 2016 si nu din 2009 , sa avem un salariu decent , sa nu mai plece medicii din tara , sa fim respectati .
 • DILEC Stop sclaviei
 • GEORGE RAZVAN Sa ne cerem drepturile in strada daca e nevoie!!!!
 • SMARANDA-ANCA de acord
 • STELIAN Siint Infirmier si sustin si eu aceasta cauza, de ce nu aveti rubrica pt Infirmieri?
 • MAHMOUD Sunt pentru.
 • IOANAMARIANA sunt pentru drepturile mentionate
 • CLAUDIU DOAMNE AJUTA!!!!!
 • DAYANA fara.
 • ALEXANDRU CRISTIAN sa se abordeze si problema unor contracte de munca flexibile- intre 25 si 100% timp de munca, ca in tarile vestice. In acest fel se acopera perament necesarul de medici. Inclusiv prin folosirea unor " echipe " de inlocuire pe duraa concediilor.
 • MONICA Sustin petitia !!!
 • LIUBOVI de acord
 • ADRIAN DORIN In Europa (Germania de ex) ziua libera dupa garda e considerata ca o zi de lucru, nu se recupereaza orele !
 • TANIA In Clinica de Dermatologie doar rezidentii fac garda, este 1 singura linie, garda este neplatita. Garzile specialistilor au fost desfintate de 2 ani, iar noi rezidentii din anul 1 facem garzi singuri, fara bani
 • CLAUDIA de acord
 • CRISTIAN .
 • MARCELA ALEXANDRA Multumesc tuturor pentru initiativa . Peste varsta de 50 de ani garzile sa fie OPTIONALE, NU OBLIGATORII, iar timpul de lucru in garzi sa fie considerat lucru in conditii deosebite, permitand reducerea varstei de pensionare ( tot optional)
 • IONEL respect pentru munca si statutul profesional , social ale medicilor
 • IMOLA .
 • ADRIAN semnez cu gandul la o reintoarcere in tara
 • GEZA Va mulțumesc pt demersurile făcute pentru medici, contra sunt suficienți!
 • ANDREI Am convingerea ca prin semnarea acestei petitii vom obtine drepturile revendicate in vederea asigurarii continuitatii asistentei sanitare!
 • MIHAELA FLORENTINA Rog mai multa mobilizare din partea colegilor
 • LOREDANA Am un contract de garzi cu SCJU CTA si CAS, norma de baza fiind la Sp Militar-OPSNAJ. E legal???
 • AUREL manifestul trebuie sa fie extins la toate orele suplimentare nu numai cele care completeaza norma de baza
 • IULIAN Nu stiu ce face noul ministru ,dar nu se arata deloc la fata, il trimite pe unul sa vorbeasca , si , atat . S-o fii convins ce este in sistem.
 • NATALIA sunt de acord
 • HADRIAN Optimist ca se va schimba ceva in bine pt. medici.
 • DORIN Program de lucru 9-17
 • ALEN Sporul de garda in timpul saptamanii 75. Pentru zile libere 100% FIX.
 • BOGDAN Trebuie avut în vedere pretinșii și ilegalii șefi de secție care obstrucționează cel mai mult reforma d-l ministru este invitat sa viziteze feuda INNBN
 • IOANA Sper sa se aplice si pentru medicii rezidenți
 • MIRELA Solidaritatea împotriva umilintei
 • ANDREEA Na
 • ANA-MARIA ATI
 • VERONICA Eu nu mai fac garzi ,dar am facut 35 de ani si stiu ce inseamna sa faci 5 , 7 garzi pe luna in spital jud. de urgenta asa ca sint total de acord cu petitia de mai sus
 • GABRIELA Contract de gărzi la SCJU Craiova
 • MIRELA LETITIA intentionez sa efectuez garzi si in Spitalul Judetian Zalau din septembrie
 • CARMEN Sugerez si o solicitare pentru definirea normei unui medic in spital. In prezent legea lasa un interval f larg pentru asta in timp ce salariul nu poate fi modificat.
 • ANA-MARIA Sper sa fim uniti si sa comunicam. Toate acestea sunt în favoarea medicilor.
 • TINCUTA Sunt medic pensionar,fac garzi prin contract de colaborare.Din 1975 cind am inceput sa fac garzi,niciodata nu am incasat pt.garzi nici sporul de boli infectioase de parca faceam garzile in curte sau pe camp.
 • CRISTIAN Este timpul sa renunțăm la orgoliul personal și să fim uniți
 • MONICA Sint perfect de acord, susțin demersurile sindicatului medicilor si sint dispusă sa intru in concediu fără plata pina la câștigarea dreptului de a fii respectat ca medic si de a fi plătit corespunzător nu ca un muncitor necalificat
 • HOREA Stiu despre ce e vorba ... Am stat "pe baricade" timp de 15 ani (garzi de noapte interminabile, lipsuri "cat incape" si nu in ultimul rand presiuni din partea tuturor, mai ales al "superiorilor")
 • CECILIA -
 • GAROFITA APRECIEZ SI SUSTIN INITIATIVA.
 • ELENA Sa lucreze si medicii doar 12h continuu cand sunt de garda pentru ca mai multe ore de garda sunt obositoare
 • CARMEN sa se aplice retroactiv punctul referitor la considerarea vechime in munca a garxilor. -pentru medicii care muncesc in urgentaUPU/CPU sa se echivaleze 1 an de munca cu 1,5 ani vechime.Este foarte greu sa mai faci urgenta la 60 de ani.
 • ELIADE - TEODOR N- ar fi rau sa se aplice retroactiv demersurile pentru plata garzilor si vechime in situatia pensionarilor.
 • STEFAN Buna ziua In prezent nu mai fac garzi, DAR am facut !!!! trebuie sa finm UNITI !!!! SPOR !!!
 • MANUEL Până când o să ne lăsăm călcați în picioare, doar în speranța deșartă că putem oricând să stăm cu mâna întinsă la bolnav?
 • TUDOR Sper sa reusim!
 • MARIANA Semnez petitia
 • COSTICA Ca medic ce am facut multi ani de garda intr-o clinica universitara am experienta orelor stresante si epuizante de garda. Sunt de acord cu revendicarile solicitate, care sunt de fapt drepturi firesti ale medicilor in tarile occidentale.
 • HOREA Sunt 100 % de acord cu propunerile Colegiului Medicilor in ceea ce priveste aceasta petitie .
 • GABRIEL DORU sunt alaturi de toti colegii care vor conditii de munca decente.
 • CLAUDIU Efectuez garzi in Spitalul Judetean Alba
 • MIHAELA Bine ar fi să ne mobilizam cu toții. Sunt inumane condițiile și volumul de munca!
 • HORATIU Perfect de acord cu cerintele dvs. !!!
 • CRISTINA Ziua de după gardă este una foarte obositoare și stresantă în primul rând din cauza concentrării maxime de a nu greși.
 • IONUT sunt solidar cu colegii mei din tara.
 • ALEXANDRU sunt perfect de acord si felicit ptr efortul extraordinar de a pierde ore in sir ptr drepturile noastre pe care cei care ar trebui sa le apere sunt neglijate va multumesc
 • IOANA VALENTINA va rugam sa pledati la calcularea vechimii, sporurilor si retroactiv pentru anii de uzura si ruinare a sanatatii,
 • GEORGETA Gărzile sa fie luate in calcul la plata pensiei; tinerii rezidenți sa fie repartizați după susținerea ex de specialitate in ordinea mediilor, pe posturile vacante din sistem după modelul absolvenților de Academie de Politie, INM sau SRI
 • LIANA Sustin colegii din clinici asa cum si ei ar trebui sa sustina medicina primara
 • LUCIAN Sa se reglementeze si garzile la domiciliu.Plata garzilor incepand cu luna august sa se faca plecandu-se de la leafa marita nu de la leafa din iulie 2016
 • ADRIAN Aceste lucruri trebuiau reglementate de multa vreme oameni buni...
 • CRISTINA Cred ca dupa 45 ani ar trebui ca medicul sa aibe optiunea sa nu mai faca garzi sau macar sa nu le mai faca pe cele suplimentare
 • MIHAELA consider că este necesar acest lucru pt . creșterea calității actului medical.
 • VALENTIN Dupa ZECE garzi pe luna ...
 • CLAUDIA Meritam!!!
 • MARIA Sa-i respectăm pe cei ce vindecă !
 • RAZVAN SUCCES
 • RODICA Sper in reusita actiunii!
 • JEAN MARIUS Drepturile solicitate corespund, in general, normelor europene (Franta,Germania) referitoare la solicitarile din petitie. Felicitari pentru initiativa !!!
 • GABRIEL-LAURENTIU felicitari domnului Dr. Cosmin Puia ca a trimis lesajul tuturor.
 • ROCSANA Semnez petitia.
 • CECILIA Am muncit in ROMANIA Pana in 2011 si am avut parte de acelasi regim. De aceea tin sa sustin petitia colegilor mei din tara.
 • MARIA DANA Director Medical/Administrator
 • LINDA De accord!
 • KHALED SOLIDARITATEA si pentru o greva generala.
 • MIHAELA -MADALINA Avem și noi drepturi.Nu le mai ignorați!
 • BEATRICE dragi colegi sper din tot sufletul sa va primiti drepturile .
 • IANCU LAVINIU - Medicii mai in varsta ar trebui scutiti de obligatia de a face garzi
 • ROXANA Sustin petitia pentru apararea drepturilor medicilor care efectueaza garzi.
 • RADU Foarte corecte revendicările, felicitări pentru inițiativa !
 • CRISTIANA AUGUSTA trebuie armonizate mai multe acte normative, nu numai ordinul 870
 • ROMANA Sustin petitia!
 • IOANA Cei care inca nu sunt convinsi de cererile petitiei sa se gandeasca la uzura fizica pe care o implica sa lucrezi 30-36 ore.
 • AURELIA Succes
 • DANIELA Doresc să obținem aceste drepturi.
 • BOGDAN Gărzile sunt plătite diferit pentru cei din afara spitalului comparativ angajații spitalului cu acelasi grad profesional si pentru aceeasi munca
 • ION COSMIN Felicitari si succes.
 • CARMEN VIOLETA succes!
 • FLORENTINA Este primul lucru de bun simt minimal care s-ar face pt munca medicilor. Pacat de anii petrecuti in garzi in mod efectiv, pe care nimeni nu-i vede , dar pe care noi i-am simtit , ca sa nu vorbim de cat i-au simtit cei din familiile noastre.
 • MARIA MIHAELA sa ne ajute Dumnezeu!
 • CIPRIAN No comment
 • CORNELIU ALEXANDRU salarizarea este doar un aspect al problemelor , lipsa unei infrastructuri medicale conform standardelor actuale si in fapt absenta unor standarde ori ignorarea lor sunt lucruri mult mai grave !
 • ANDREEA ...
 • ALEXANDRU Total de acord, susţin această petiţie !
 • VIORICA VASILICA Sunt de acord cu protestul Federatiei Solidaritatea Sanitara pt revendicarile propuse
 • ELISABETA Numarul orelor de garda sa nu fie mai mare de 12h continuu,urmat de 24h libere
 • MARIA TOTAL DE ACORD
 • MARIOARA De acord cu drepturile solicitate.Munca de noapte reprezinta cel mai greu efort in cadrul profesiei.
 • CORINA Respect fata de cadrele medicale
 • DOREL Se impune ca orele de garda si veniturile obtinute sa fie luate in calcul la pensie si acest lucru sa fie efectuat si retroactiv
 • DANIELA MILETA Medicii sectiei RMFB ai Spitalului jud. de Urgenta Targu-jiu sustin protestul Federatiei " Solidaritatea Medicala" Pentru mai multe detalii dorim sa fim contactati
 • ADRIAN IONEL Nu e nevoie de comentarii.................
 • GEORGIANA IULIA doresc sa fie platite corespunzator si garzile pentru rezidentii de anul I
 • GABRIELLA Lucrez in privat, dar sunt de acord cu cele formulate in petitie
 • CATALIN EDUARD La noi in spital este haos. Nu vrea nimeni sa faca garzile pe august. Nu stim nimic de noile CIM. Nu aminteste nimeni de ele.
 • GERARD-COSTEL Solidaritatea Sanitara suna tare frumos.
 • DOINA Contractul meu presupune 5 garzi obligatorii inclusiv in luna in care esti plecat 15 zile in concediu.
 • ALISA Contractul meu de munca presupune minim 5 garzi pe luna obligatorii. Credeti ca este legal?
 • SIMONA Sustin aceasta petitie.
 • ALEXANDRU-RAREș Mulțumesc!
 • RELI Fiti umani ! Garzile reprezinta mai mult decat 32 de ore de privare de somn!
 • RAZVAN Alături de Federația „Solidaritatea Sanitară” !
 • MOHAMMAD Cum o sa fie cu sectie cu lipse de medic
 • VLAD va fi mai bine!
 • ANDREEA IOANA Dorim sa se schimbe si la noi in bine. Nu e normal sa facem munca in folosul comunității neplătită si ma refer aici la gărzile care nu sunt plătite . Avem si noi nevoi si familii ca restul lumii. Multumim!
 • ELENA In sfarsit suntem solidari, dar e obligatoriu sa fim pana la sfarsit.
 • ANTONIO REMUS Sper ca aceasta petiție se referă si la medicii rezidenți.
 • GEORGE VALENTIN E timpul sa fim uniti si sa ne aparam drepturile. E timpul sa fim respectati.
 • ANCUTA Ar trebui sa fie platiti si medicii rezidenti pentru garzi..
 • SERGIU DANUT Noptile de stres , epuizarea fizica si psihica , lipsa de langa cei dragi nu pot fi cuantificate integral , dar merita sa fie rasplatite la justa lor valoare!
 • ANISOARA Multumim ca sunteti alaturi de noi
 • IULIANA Imi sustin colegii, pentru ca din cauza acestor conditii mizere de munca am ales sa plec din tara! Vreau o schimbare!
 • ALEXANDRA CRISTINA O SA PLECE TOTI MEDICII DIN TARA, SI PE BUNA DREPTATE, NU CONTEAZA UNDE, DOAR SA FIE RESPECTATI!
 • CONSTANTIN Din exsperienta, nici un medic, mai ales profil chirurgical nu poate pleca acasa fiindca trebue sa-si resolve cazurule internate
 • PARASCHIVA sper sa reusim sa dam dovada de forta necesara acestui proiect
50