Cu tristețe vă anunțăm că pentru majoritatea salariaților din Sănătate s-a împlinit estimarea de risc emisă de Federația „Solidaritatea Sanitară” la începutul acestui an privind intenția Guvernului de a face o creștere salarială pur teoretică la începutul lunii ianuarie 2018, ce ascunde de fapt transferul contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului.

În aceste context există riscul real al scăderii veniturilor pentru majoritatea angajaților din Sănătate de la începutul anului viitor, piatra unghiulară constituind-o acum Regulamentul de sporuri.

În condițiile în care Regulamentul de sporuri este la ora actuală ultimul bastion al apărării veniturilor angajaților din Sănătate, Federația „Solidaritatea Sanitară” invită pe toți cei afectați să ne sprijine demersurile, pentru început prin semnarea unei

PETIȚII

pe această temă!

Având în vedere că Regulamentul de sporuri este propus de Federația „Solidaritatea Sanitară” ca anexă la Contractul colectiv de muncă, a cărui negociere se află în plină desfășurare, nerespectarea solicitărilor legitime ale salariaților poate conduce la declanșarea unei greve legale în sistemul sanitar.

Propunerile Federației „Solidaritatea Sanitară” la Regulamentul de sporuri pot fi găsite aici.

Aceste solicitări asumă următoarele direcții principale de intervenție, pe care vă invităm să le sprijiniți

  • Introducerea limitelor minime pentru toate categoriile de sporuri, cu un accent deosebit pe sporurile pentru condiții deosebit de periculoase.
  • Eliminarea limitei de 30% (din salariile de bază) aferentă cheltuielilor cu sporurile, pentru unitățile care, prin specificul activității, această limită este depășită.
  • Includerea personalului nemedical (TESA) în Regulamentul de sporuri specific sistemului sanitar.
  • Aplicării principiului drepturilor câștigate în domeniul nivelului sporurilor pentru fiecare categorie de personal.
  • Aplicarea sporurilor pentru toate perioadele muncite de salariații care își desfășoară activitatea în condițiile respective.

De sprijinul fiecăruia/fiecăreia dintre dvs. depinde apărarea cu succes a drepturilor pe care le aveți!.

Semnează pentru Susținere!

  • Având în vedere procedura de protecția a datelor personale aplicată de Federația „Solidaritatea Sanitară”, datele dvs. personale privind numărul de telefon și adresa de e-mail NU vor fi făcute publice.

Total semnături susținere 3485

wpDataTable with provided ID not found!

Puteți și dvs. alege viitorul, asemenea nouă, devenind membru Solidaritatea Sanitară!!