Protestul pentru drepturile neacordate

Scopul protestului

Scopul protestului îl reprezintă sensibilizarea decidenților politici în privința situației în care se află majoritatea lucrătorilor din sănătate, aceștia ducând pe umerii lor povara luptei împotriva epidemiei și, în același timp, fiind privați de o serie de drepturi salariale normale.

participă

Invitație de participare

Dacă doriți ca acordarea drepturilor dvs. salariale la nivelul prevăzut de legea 153/2021 (fără amânări, suspendări sau derogări) să aibă șanse maxime atunci vă invităm să susțineți acțiunea noastră!

După cum știți deja, posibilitatea protestelor tradiționale, suficient de ample pentru a convinge guvernanții, este îngrădită de prevederile legale și situația epidemiologică.

Împreună putem recurge la o soluție alternativă, prin intermediul posibilității fiecărui lucrător din sănătate de a se adresa tuturor parlamentarilor din județul lor și instituțiilor statului.
Noi am construit această posibilitate, dvs. trebuind doar s-o utilizați.
Puteți face acest lucru accesând acest link.

El vă va duce către Calculatorul de salarii. Acolo este suficient să completați datele necesare pentru a vă putea fi calculată diferența dintre drepturile salariale conform legii 153/2017 și cele primite, împreună cu evidențierea totalului sumelor neîncasate.
După parcurgerea acestui pas procedural trebuie doar să vă introduceți numele și prenumele și să vă exprimați acordul pentru participarea la Protestul pentru drepturile salariale neacordate. Acordul dvs. va avea următoarele efecte:

– În numele dvs. vom transmite o petiție către toți parlamentarii din județul dvs. în care le indicați care este valoarea drepturilor salariale neîncasate (prin raportare la nivelul stabilit de legea 153/2017) și le solicitați acordarea următoarelor drepturi:

  Personalul auxiliar sanitar, personalul nemedical/TESA și alte categorii de personal

 • Acordarea creșterilor salariale pentru anul 2021 începând cu 1 decembrie 2021
 • Acordarea creșterilor salariale pentru anul 2022 începând cu 1 ianuarie 2022
 • Plata tuturor sporurilor prin raportare la salariile de bază în plată

  Asistentele medicale

 • Plata tuturor sporurilor prin raportare la salariile de bază în plată

  Medicii

 • Tariful orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului aferent normei de bază

– Vă va fi redactat un formular standard pentru exprimarea protestului dvs. față de situația în care vă aflați, conținând informațiile privind valoarea drepturilor salariale neîncasate, acesta urmând să-l postați pe contul dvs. personal de Facebook (prin intermediul aplicației), pentru a convinge opinia publică de nemulțumirea dvs.

Având în vedere atitudinea constantă de împotrivire față de acordarea drepturilor legale a actualei puteri, este important să utilizăm fereastra de oportunitate reprezentată de elaborarea unei noi legi a bugetului și de negocierea pentru formarea unui nou guvern. În lipsa implicării dvs. decidenții vor considera că nu există nemulțumiri față de situația actuală, încercând totodată să convingă și opinia publică în acest sens.

Știm că situația în care vă aflați este extrem de nemulțumitoare: de cca. 20 de luni vă aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei, decidenții refuzând însă acordarea tuturor drepturilor salariale. Eforturile și sacrificiile dvs. merită recunoașterea lor deplină.

Participă acum!

Parlamentari care au răspuns la petițiile dvs.

 • ParlamentarFuncțieGrupJudeț
  Viașu Cosmin-CristianSenatorUSR PlusSălaj
  Ivan DanSenatorUSR PlusMaramureș
  Crețu GabrielaSenatorPSDVaslui
  Teodoroiu Simona-MayaDeputatPSDPrahova
  Tánczos BarnaSenatorUDMRHarghita
  Cioromelea Valentin-RicaSenatorAURTulcea
  Scripnic Lilian DeputatAURGalați
  Dămureanu Ringo Deputat AUR Dolj
  Dragu Anca DanaSenatorUSR PLUSBucurești
  Kocsis-Cristea AlexandruDeputatPNLIași
  Nagy VasileDeputatAURArad
  Vicol CostelSenatorUSR PLUSTulcea
  Ivănuţă Cristian-DanielDeputatAURIași
  Miftode Andrei MariusDeputatUSR PlusBrașov
  Molnar Radu-IulianDeputatUSR PlusCluj

   

Lucrătorii din sistemul public de sănătate care au făcut următoarele demersuri: