Studiu privind impactul prevederilor Legii unitare de salarizare asupra intenției personalului medical de a migra pentru muncăAnul publicării: 2017

descriere

Prezentul studiu constituie o formă de utilizare a instrumentelor de cercetare în scopul consultării salariaților din sănătate pe câteva teme specifice. El face parte din încercările de a genera mecanisme eficiente de evaluare a impactului politicilor publice de către grupuri de beneficiari, recurgând la forme de eșantionare specifice cercetărilor sociologice.

Subiectul acestei investigații îl constituie analiza impactului legii 153/2017 asupra intenției de migrație a salariaților din Sănătate, evaluând, în subsidiar, percepția respondenților asupra efectelor anticipate ale acestei legi. Cercetarea are la bază un sondaj de opinie, datele furnizate de ea trebuind privite sub această rezervă. Atenționăm însă asupra faptului că percepția salariaților în acest context este importantă, ea generând partea cea mai importantă a realității legii 153/2017, așa cum este ea privită din perspectiva angajaților.

Cercetarea are la bază răspunsurile date de personalul medical din unitățile publice la întrebările din chestionarul online, 1 fiind astfel centrată pe opiniile acestora și oferind posibilitatea de a prospecta câteva variante posibile luate în considerare pentru modificarea Legii 153/2017. Chestionarul a inclus și o parte specială, ce vizează evaluarea disponibilității salariaților de a participa la proteste, aceasta nefiind însă publică (în funcție de aceste informații finanțatorul cercetării, Federația „Solidaritatea Sanitară”, putându-și calibra acțiunile).

Doar împreună putem reuși!

Puteți și dvs. alege viitorul, asemenea nouă, devenind membru Solidaritatea Sanitară!

Puteți și dvs. alege viitorul, asemenea nouă, devenind membru Solidaritatea Sanitară!