Toți salariații care lucrează la același loc de muncă au dreptul la raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual și la sporurile aferente acelui loc de muncă!„Solidaritatea Sanitară”

Având în vedere situația anormală în care se află personalul nemedical din sectorul public de sănătate, salariaților din această categorie fiindu-le refuzat dreptul de a beneficia de sporurile pentru condițiile de muncă în care-și desfășoară efectiv activitatea / de sporurile prevăzute în Regulamentul de sporuri aplicabil sectorului sanitar (aprobat prin HG 153/2018);

Luând în considerare faptul că art. 34 alin. 2 din OUG 114/2018 blochează sporurile salariaților din sănătate la nivelul lunii decembrie 2018, pe perioadă nelimitată, interzicând raportarea procentuală a acestora la salariul de bază actual;

Ținând cont de faptul că în data de 1/2 octombrie vor intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaților spre aprobare:

 • Proiectul de lege 93/2019 privind aprobarea OUG 114/2018;
 • Proiectul de lege 212/2018 care vizează modificarea 1 al art. 7, cap. II al Anexei nr. II, din Legea 153/2017 în sensul aplicării Regulamentului de sporuri specific sănătății pentru întregul personal din unitățile sanitare și medico-sociale (planificat inițial pentru 23/24 septembrie 2019)

Federația „Solidaritatea Sanitară” a solicitat Camerei Deputaților:

 • să aprobe cu modificări proiectul de lege 93/2019, în sensul modificării alin. 2 al art. 34 din OUG 114/2018 limitând prevederile sale la anul 2019. Forma acestui aliniat va trebui să fie următoarea: „(2) Pentru anul 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.”
 • să aprobe proiectul de lege 212/2018;

și a lansat prezenta Petiție pentru susținerea modificării legislației salarizării în sensul:

 • acordării dreptului la raportarea procentuală a tuturor sporurilor la salariul de bază actual pentru toți salariații din sănătate;
 • aplicării Regulamentului de sporuri specific sănătății pentru întregul personal din unitățile sanitare și medico-sociale.

Aceasta este o ultimă șansă  de a modifica legea salarizării astfel încât toate categoriile de personal să aibă dreptul la sporurile prevăzute de Regulamentul de sporuri din sănătate și la raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual.

Precizăm că în momentul semnării Petiției în numele fiecărui semnatar este transmis automat câte un e-mail către toți deputații din circumscripția electorală din care face parte.

 • Argumentele privind limitarea aplicării prevederilor art. 34 alin. 2 din OUG 114/2018 la anul 2019, respectiv acordarea dreptului tuturor salariaților din sănătate de a beneficia de raportarea sporurilor la salariul de bază actual începând cu anul 2020 poate fi găsită aici.
 • Principalele argumente prezentate guvernanților de Federația „Solidaritatea Sanitară” în susținerea drepturilor tuturor salariaților la sporurile aferente locului de muncă, prezentate încă de la momentul elaborării proiectului legii salarizării și până în prezent, reiterate în susținerea modificării legii în sensul aplicării Regulamentului de sporuri specific sănătății pentru întregul personal din unitățile sanitare și medico-sociale, pot fi găsite aici.

Federația „Solidaritatea Sanitară” are în vedere faptul că în ziua de 1/2 octombrie (după ce anterior fusese prevăzut pentru data de 23/24 septembrie) 2019 va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaților spre aprobare:

 • Proiectul de lege 93/2019 privind aprobarea OUG 114/2018
 • Proiectul de lege 212/2018 privind modificarea legii 153/2017 în sensul acordării sporurilor specifice sectorului sanitar pentru întregul personal din unitățile sanitare și medico-sociale. Conținutul acestui proiect de lege îl puteți găsi aici, parcursul său legislativ putând fi găsit aici.

NOTĂ: Forma inițială a Petiției poate fi găsită aici.

Semnează pentru a acorda tuturor salariaților din sănătate

dreptul la sporurile aferente condițiilor de muncă în care își desfășoară activitatea!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Semnături validateValidarea semnăturilor se efectuează într-un interval cuprins între 2 și 10 minute.

Nr.Nume și prenumeFuncțieJudeț
14Petricu GeorgetaConsilier juridicArgeș
15Elena GoreaDe executieSuceava
16MANOLE SEVASTIȚAAsistent medical principal generalistGalați
17Radu BalanDe executiSuceava
18Mitran ClaudiuMedic specialistBucurești
19Pesler ViorelAsistent medicalBucurești
20Gusoaie MarianaAsistent medicalBucurești
21Tanase cristinaasistent medicalBucurești
22Albu Laura MihaelaAsistent medicalGalați
23Luminita OpreaAMG PR.București
Nr.Nume și prenumeFuncțieJudeț
Scurtul istoric al intervențiilor Federației „Solidaritatea Sanitară” pentru acordarea dreptului la raportarea procentuală a tuturor sporurilor la salariul de bază actual pentru toți salariații din sănătate
Scurtul istoric al intervențiilor Federației „Solidaritatea Sanitară” pentru aplicării Regulamentului de sporuri specific sănătății pentru întregul personal din unitățile sanitare și medico-sociale

Vă așteptăm alături de noi în Comunitatea „Solidaritatea Sanitară”