Sporuri aplicate la salariul de bază – o reglementare pe care ”Solidaritatea Sanitară” o solicită Camerei Deputaților

Documente

În cursul zilei de astăzi, 25 septembrie, Federația ”Solidaritatea Sanitară” a solicitat președintelui Camerei Deputaților și președinților celor trei comisii parlamentare care au obligația întocmirii unui raport asupra proiectului de lege nr. 93/2019 (de adoptarea a OUG 114/2018), să sprijine adoptarea acestui proiect de lege cu modificări, în sensul modificării alin. 2 al art. 34 din OUG 114/2018 limitând prevederile sale la anul 2019 (eliminând aplicarea lui pe termen nelimitat). Altfel spus, începând cu luna ianuarie 2020 tuturor salariaților din sănătate să li se respecte dreptul la raportarea sporurilor la salariul de bază actual.

Tehnic, forma aliniatului 2 al art. 34 din OUG 114/2018 propusă de ”Solidaritatea Sanitară”  va trebui să fie următoarea: „(2) Pentru anul 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.”

Propunerea noastră vine în contextul în care, conform prevederilor actuale ale OUG 114/2018, sporurile salariaților din sănătate sunt blocate la nivelul lunii decembrie 2018, pe perioadă nelimitată, interzicând raportarea procentuală a acestora la salariul de bază actual.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns