Cei mai mari beneficiari ai creșterii veniturilor nete sunt cadrele din unitățile neclinice, în unitățile clinice procentele de creștere fiind semnificativ mai mici.

Cu excepția secțiilor ATI/UPU, unde nivelul creșterilor salariale rămâne identic în ambele variante, în restul secțiilor varianta menținerii cuantumului sporurilor conduce la un grad mai mare de uniformitate a creșterilor salariale ale asistentelor medicale decât Anexa nr. 10.

Cu toate acestea, se poate observa în continuare existența unui model neuniform de creștere. Figura de mai jos indică nivelul creșterilor în cazul asistentelor medicale cu spor de ture, spor pentru zilele nelucrătoare, precum și indemnizația de hrană:

O privire de ansamblu asupra nivelului de creștere a veniturilor nete (salariu de bază și spor condiții de muncă) dezvăluie variații de creștere favorabile în funcție de procentul de spor acordat. Creșterile cele mai mari se înregistrează în cazul asistentelor medicale fără sporuri. Situația asistentelor medicale din anatomie patologică, care nu înregistrează creșteri în nicio variantă de acordare a sporurilor, nu poate fi soluționată decât prin modificarea punctuală a salariilor de bază brute din Legea 153/2017.

Similar medicilor, varianta aplicării sporurilor la luna ianuarie 2018 este în mod clar mai avantajoasă pentru asistente medicale, cu excepția asistentelor medicale principale cu studii superioare sau postliceale din Anatomie patologică unde acordarea sporurilor în oricare din cele două variante nu aduce nicio creștere suplimentară.

admin
admin
Activitatea de cercetare a CCDSS se desfăşoară în sfera cercetărilor fundamentale şi aplicative din domeniul social, sindical și economico-social, a dezvoltării de programe și proiecte sociale, cu orientare spre creşterea capacităţii de generare de noi cunoştinţe ştiinţifice, în vederea asigurării suportului ştiinţific necesar progresului şi consolidării unei poziţii competitive în domeniul ştiinţelor sociale, fundamentarea şi susţinerea politicilor şi strategiilor de dezvoltare durabilă a organizațiilor în contextul integrării europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.