Imprimare

O.U.G. pentru modificarea legii salarizarii. Propunerile ”Solidaritatii Sanitare”

Adaugat in Noutati

Federația ”Solidaritatea Sanitară” a transmis astăzi, 07 noiembrie, propuneri și observații la proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii salarizării nr. 153/2017.

”Ținând cont de faptul că OUG în discuție are ca obiect modificare legii salarizării, considerăm necesară efectuarea tuturor corecțiilor solicitate de noi la această lege încă din faza de proiect. În acest sens, anexăm propunerile solicitate de Federația „Solidaritatea Sanitară" în acel moment factorilor de decizie, ele făcând parte din corpul solicitărilor organizației noastre.
Luând în considerare problemele întâmpinate de spitale în asigurarea bugetelor necesare salarizării considerăm necesară specificarea expresă în textul legii (prin intermediul OUG) a modului în care se va asigura finanțarea creșterilor salariale.
Având în vedere statutul Federației „Solidaritatea Sanitară" de organizație reprezentativă la nivel de sector și regulile dialogului social, considerăm că elaborarea formei finale a Ordonanței de Urgență trebuie făcută de Guvern împreună cu noi, aceasta fiind soluția legală pentru a putea stinge conflictul colectiv de muncă.”

Urmăriți în atașament documentul înaintat Guvernului României, Ministerului Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Imprimare

”Solidaritatea Sanitara” solicita Primului Ministru interventia pentru rezolvarea revendicarilor noastre

Adaugat in Noutati

Astăzi, 22 septembrie 2017, Federația ”Solidaritatea Sanitară” a înaintat domnului Prim Ministru Mihai Tudose revendicările federației. Documentul a fost transmis, de asemenea, și Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social și Confederației ”Cartel ALFA”.

 

Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară" sunt cele indicate încă din timpul discuțiilor prealabile adoptării legii nr. 153/2017, concentrate împotriva scăderilor salariale determinate de această lege, respectiv:
- Renunțarea la intenția de introducere a contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului, care ar determina o scădere cu 22% a veniturilor nete ale angajaților, raportat la salariile din grilele anexă la legea nr. 153/2017.
- Eliminarea limitării sumelor aferente sporurilor pentru condițiile de muncă la 30% din suma salariilor de bază stabilită de art. 25 din lege sau, alternativ, această limită să nu ia în considerare sporurile pentru lucrul în zilele libere/de sărbătoare, cheltuielile cu tariful orar pentru gărzile efectuate în baza unui contract de muncă cu timp parțial (ambele făcând parte din specificul activității din sectorul sanitar), indemnizația de hrană și voucherele de vacanță.
- Menținerea drepturilor aferente sporurilor pentru condițiile de muncă la nivelul procentual actual.
- Menținerea programului de muncă al medicilor aferent normei de bază și gărzilor suplimentare în forma actuală.
- Introducerea personalului nemedical în anexa specifică sectorului Sănătate și aplicarea sporu-rilor pentru întreg personalul din unităţile sanitare.
- Menținerea drepturilor salariaților aferente concediilor de odihnă suplimentare.
- Introducerea măsurilor de reformă a relațiilor de muncă, conform propunerilor înaintate de Federația „Solidaritatea Sanitară" la contractul colectiv de muncă.

Pentru demonstrarea validității afirmații lor noastre, atașăm o analiză tehnică a situației care arată faptul că scăderile salariale („creșterile salariale negative") sunt un pericol real pentru salariații din Sănătate.

 

Urmăriți în atașament documentele oficiale.

Imprimare

”Solidaritatea Sanitara” solicita Confederatiei ”Cartel ALFA” interventii in interesul salariatilor din sistemul sanitar

Adaugat in Noutati

Principalele revendicari ale Federației ”Solidaritatea Sanitară” au fost comunicate astăzi confederației CNS ”Cartel ALFA”:

 I. Eliminarea limitei de 30% a sporurilor (elementelor salariale menționate la art. 25 din legea 153/2017) pentru sistemul sanitar. În condițiile menținerii acestei limite, procentul alocat sporurilor pentru condiții de muncă în sistemul sanitar se va situa în jurul a 1%, ceea ce va conduce la scăderea masivă a veniturilor salariale nete.

II. Adoptarea Regulamentului de sporuri aplicabil sectorului sanitar în forma propusă de Federația "Solidaritatea Sanitară"

III. Revendicările Federației "Solidaritatea Sanitară" din România privind modificări ale Legii salarizării nr. 153/2017, esențiale pentru a asigura creșteri salariale reale în Sănătate

IV. Aplicarea actualelor prevederi ale Codului Fiscal în materie de contributivitate a angajatului/angajatorului asupra salariilor de bază menționate în anexele legii nr. 153/2017 și algortimului de creștere a acestora începând cu 01 ianuarie 2018, și refuzul categoric al transferului de contribuții de la angajator în salariul de bază al angajatului.

Urmăriți în atașament documentul oficial.

Imprimare

11 septembrie 2017, sediul Guvernului României - Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social

Adaugat in Noutati

Întâlnirea a vizat informarea Guvernului asupra principalelor solicitări, așa cum sunt prezentate mai jos. Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” au solicitat Ministrului Gabriel Petrea medierea unei întâlniri cu Primul-Ministru, în vederea soluționării problemelor prezentate pentru a evita situația unui conflict colectiv de muncă în întregul sector public de sănătate, determinat de riscul scăderilor salariale.

Ataşamente:
Download-ează fișierul (Focus_Ed_II_nr_3.pdf)Focus_Ed_II_nr_3.pdf[ ]3020 Kb
Download-ează fișierul (prop modif COD FISCAL.pdf)prop modif COD FISCAL.pdf[ ]369 Kb
Imprimare

BULETIN INFORMATIV, ED. I NR. 36

Adaugat in Noutati

Din cuprins: 

  • Sporurile pentru condiții de muncă în sistemul sanita Regulament inaplicabil în condițiile menținerii limitei de 30%
  • Ministerul Sănătății confirmă estimările ”Solidarității Sanitare”: 1% reprezintă procentul ce ar putea fi alocat sporurilor pentru condiții de muncă
  • Soluții aplicabile în elaborarea Regulamentului de sporuri
  • Acțiuni ale Federației ”Solidaritatea Sanitară”, aflate în plină desfășurare
Ataşamente:
Download-ează fișierul (Buletin_Informativ_Editia-I-nr-36.pdf)Buletin_Informativ_Editia-I-nr-36.pdf[ ]3128 Kb

lauff lautf laurf