Instrument de analiză rațională și organizare etică a activității salariaților din sănătate aflați în lupta împotriva pandemiei COVID 19

Federația „Solidaritatea Sanitară” propune un set de criterii raționale și principii etice de organizare a resursei umane din sănătate în lupta cu pandemia COVID 19.

Pentru utilizarea criterii raționale de organizare a resurselor umane din sănătate și respectarea principiilor etice (prezentate aici), Federația „Solidaritatea Sanitară” pune la dispoziția celor interesați acest instrument de analiză, care oferă posibilitatea utilizării rapide, simplificate, a criterii de analiză.

Grila de analiza etică

Vă recomandăm să descărcați acest instrument de lucru, să completați câmpurile aferente persoanelor și variabilelor ce le corespund și să utilizați ierarhia ce rezultă în organizarea activității dvs.!

Dacă aveți sugestii de modificare a acestui instrument de lucru, bazate pe argumente și dovezi, vă rugăm să ni le comunicați!

 

Propunerea publică pe care o facem se bazează pe dovezile existente privind impactul diferit al COVID 19 asupra cetățenilor, în funcție de un set de variabile indicate de studiile de specialitate și cunoscute public. Propunerea noastră extinde principiul diferențelor de impact ale COVID 19 asupra salariaților din sănătate în funcție de variabilele identificate ca relevante și de analiza consecințelor potențiale.

Considerăm că este esențială stabilirea unor criterii de ierarhizarea a impactului potențial, urmate de organizarea intervențiilor personalului din sănătate în funcție de aceste criterii, acest tip de mers fiind parte a acțiunilor bazate pe dovezi.

Elaborarea acestui instrument de analiză are în vedere atât obligația de-a organiza în mod rațional resursele umane din sănătate, în baza dovezilor existente cât și necesitatea organizării pe criterii etice a activității personalului din sănătate în contextul pandemiei COVID 19.

Recomandăm utilizarea lor în toate unitățile sanitare, ele fiind menite să asigure o protecție echitabilă a salariaților în lupta împotriva acestei pandemii.

Documentul de prezentare a acestor criterii poate fi găsit aici:



Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


3 comentarii

  • Dimian Raluca

    Sunt perfect de acord cu protejarea colegilor în etate.

  • Margarit

    Sunt asistenta med.am53 ANI si o vechime de 28 ani,AM HTA,TIROIDITA AUTOIMUNA,DIABET INSULINO NECESITANT,DISLIPIDEMIE,INSUF.VENOASA CRONICA.IN CAZUL MEU RISCUL DE CONTAMINARE ESTE RIDICAT,LUCREZ INTR UN SPITAL CARE S A TRANSFORMAT DIN SPT.DE PNEUMOLOGIE IN SPIT.CARE VA PRIMI PAC.CU CORONAVIRUS.IN ACEST CAZ CE POT FACE?

  • Gaina Elena Eliza

    Am si eu o intebare: Personalul cu o boala autoimuna cum va fi fi protejat,nu se mentoineaza nicaieri ca o categorie cu risc ???

Lasă un răspuns