Proiectul „+CAP – Capacitarea CNS Cartel ALFA pentru îmbunătățirea și modernizarea dialogului social la toate nivelurile”, cofinanțat de Uniunea Europeană

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România este partener în cadrul proiectului cu

Titlul: +CAP – Capacitarea CNS Cartel ALFA pentru îmbunătățirea și modernizarea dialogului social la toate nivelurile, cofinanțat de Uniunea Europeană
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦: „Programul Educație și Ocupare“
𝐀𝐩𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞: „Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare I – Confederații“
𝐃𝐞𝐧𝐮𝐦𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢: Lider: CONFEDERATIA NATIONALA SINDICALA – „CARTEL ALFA”/ Partener: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România
𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐟𝐢𝐜: ESO4.2 „Modernizarea instituțiilor și a serviciilor pieței muncii pentru ca acestea să evalueze și să anticipeze necesitățile în materie de competențe, să asigure o asistență promptă și personalizată și să sprijine corelarea cererii și a ofertei, tranzițiile și mobilitatea pe piața muncii (FSE+)“
𝐈𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐚𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭̦𝐢: Indicatori de realizare: 5SO04 Entități sprijinite (pentru consolidarea dialogului social) -20; 5SO01 Participanți în programe de pregătire – 110; Indicatori de rezultat: 5SR04 Entități ale partenerilor sociali cu capacitatea consolidată în dialog social și activități specifice pieței muncii – 20; 5SR01 Participanți care au finalizat formarea cu certificat/care au participat la schimb de bune practici/instruiri – 106.
𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢𝐚: 37.226.719 lei defalcată astfel: valoarea eligibilă nerambursabilă din partea fondurilor (FEDR/FSE+/FC/FTJ) fiind de 28.442.886,33 lei (76,40%), valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național fiind de 8.783.832,67 lei (23,60%).
𝐃𝐚𝐭𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐢𝐢: 01.02.2024
𝐃𝐚𝐭𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢: 31.01.2029
𝐂𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐒𝐌𝐈𝐒: 311262


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete

4 comentarii

  • Care sunt impactul și beneficiile concrete ale proiectului „+CAP – Capacitarea CNS Cartel ALFA pentru îmbunătățirea și modernizarea dialogului social la toate nivelurile” în cadrul pieței muncii din România? Cum va contribui acest proiect cofinanțat de Uniunea Europeană la consolidarea parteneriatelor sociale și la îmbunătățirea pregătirii profesionale a participanților? Este eficiența utilizării fondurilor europene și naționale proporțională cu obiectivele stabilite și cu rezultatele așteptate în perioada de implementare a proiectului?

  • Este impresionant să vedem inițiative cum este proiectul „+CAP”, care își propune să îmbunătățească și să modernizeze dialogul social în România. Întrebarea mea este: Cum va contribui acest proiect la consolidarea parteneriatelor pentru ocupare și formare, având în vedere nevoile actuale și viitoare ale pieței muncii din țară?

  • Este îmbucurător să vedem proiecte precum „+CAP – Capacitarea CNS Cartel ALFA” care sunt cofinanțate de Uniunea Europeană pentru a îmbunătăți și moderniza dialogul social la toate nivelurile. Mă întreb cum vor reuși aceste inițiative să facă o diferență concretă în viața muncitorilor și să asigure o corelare mai bună între cererea și oferta de pe piața muncii? Este, de asemenea, important să vedem cum vor fi utilizate fondurile eligibile nerambursabile pentru a atinge obiectivele asumate. Cum credeți că acest proiect va influența dialogul social în România pe termen lung?

  • Este încurajator să vedem inițiative precum proiectul „+CAP – Capacitarea CNS Cartel ALFA” care își propune să îmbunătățească dialogul social și să modernizeze instituțiile de pe piața muncii. Totuși, cum vor fi evaluate efectele acestui proiect asupra realității angajaților și angajatorilor? Vor fi măsuri concrete pentru a asigura că dialogul social se traduce într-o schimbare reală și palpabilă în practică? Cum se va măsura succesul și impactul real asupra capacității instituțiilor și a participanților în programele de pregătire?

Lasă un răspuns