”Solidaritatea Sanitară” solicită Primului Ministru intervenția pentru rezolvarea revendicărilor noastre

Documente

Astăzi, 22 septembrie 2017, Federația ”Solidaritatea Sanitară” a înaintat domnului Prim Ministru Mihai Tudose revendicările federației. Documentul a fost transmis, de asemenea, și Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social și Confederației ”Cartel ALFA”.

Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” sunt cele indicate încă din timpul discuțiilor prealabile adoptării legii nr. 153/2017, concentrate împotriva scăderilor salariale determinate de această lege, respectiv:

  • Renunțarea la intenția de introducere a contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului, care ar determina o scădere cu 22% a veniturilor nete ale angajaților, raportat la salariile din grilele anexă la legea nr. 153/2017.
  • Eliminarea limitării sumelor aferente sporurilor pentru condițiile de muncă la 30% din suma salariilor de bază stabilită de art. 25 din lege sau, alternativ, această limită să nu ia în considerare sporurile pentru lucrul în zilele libere/de sărbătoare, cheltuielile cu tariful orar pentru gărzile efectuate în baza unui contract de muncă cu timp parțial (ambele făcând parte din specificul activității din sectorul sanitar), indemnizația de hrană și voucherele de vacanță.
  • Menținerea drepturilor aferente sporurilor pentru condițiile de muncă la nivelul procentual actual.
  • Menținerea programului de muncă al medicilor aferent normei de bază și gărzilor suplimentare în forma actuală.
  • Introducerea personalului nemedical în anexa specifică sectorului Sănătate și aplicarea sporu-rilor pentru întreg personalul din unităţile sanitare.
  • Menținerea drepturilor salariaților aferente concediilor de odihnă suplimentare.
  • Introducerea măsurilor de reformă a relațiilor de muncă, conform propunerilor înaintate de Federația „Solidaritatea Sanitară” la contractul colectiv de muncă.

Pentru demonstrarea validității afirmații lor noastre, atașăm o analiză tehnică a situației care arată faptul că scăderile salariale („creșterile salariale negative”) sunt un pericol real pentru salariații din Sănătate.

Urmăriți în atașament documentele oficiale.




Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns