Impactul general al aplicării Anexei 10 la Regulamentul de sporuri asupra veniturilor nete

Analiza comparativă între aplicarea Anexei 10 la Regulamentul de sporuri și menținerea cuantumului sporurilor aplicabile la luna ianuarie 2018  arată că pentru cele două categorii profesionale care beneficiază de creșterea salariilor de bază brute la 1 martie 2018, respectiv medici și asistente medicale, varianta aplicării în continuare a cuantumului sporurilor de la 1 ianuarie este mai avantajoasă, generând nivele certe de creștere a salariilor brute. Pentru celelalte funcții, anexa 10 asigură menținerea veniturilor nete de la 1 ianuarie 2018, fără a genera nicio creștere salarială, cu excepția infirmierelor și îngrijitoarelor care beneficiază de o ușoară creștere de până la 5%.

Se poate observa că în toate cazurile, cu excepția anatomiei patologice, este mai favorabilă menținerea cuantumului sporurilor aplicabile la ianuarie 2018. În cazul asistentelor din anatomia patologică Anexa 10 la Regulamentul de sporuri vine să compenseze descreșterea salariilor de bază prevăzută de Legea 153/2017, veniturile nete rămânând aceleași în martie 2018 față de ianuarie 2018, indiferent de varianta de sporuri aplicată în luna martie, doar medicii înregistrând o creștere mai favorabilă în varianta menținerii sporurilor aplicabile în ianuarie.



Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


6 comentarii

  • Popoiu Ionela

    Bună seara! Va scriu în calitate de membru în camera medicilor,afiliată la Federația Solidaritatea.In legătura cu inechitatile salariale ale biologilor, chimiștilor biochimiștilor ne puteți spune ceva??? Ne puteți reprezenta în demersurile noastre?? Am apelat la doamna avocat Feraru, care din câte știm v-a prezent situația, care cred ca nu va este străina deloc!! Avem rugămintea de a ne reprezenta cât mai bine și problemele noastre!!! Nai concret sa se spună clar care este rolul nostru în laborator! Nu este normal ca un biolog, chimist, biochimist sa fie plătit mai puțin decât o asistenta cu studii postliceale. Avem responsabilitati asemenea medicului de laborator, parafam și decidem ce trebuie făcut în sectorul unde lucram. Răspundem de actul medical, suntem șefi de compartimente și avem în subordine ASISTENȚI. Cum e posibil ca numai în DSP,anatomie patologica, medicina legala sa crească salariile?? Sunt colegi care au aceleași atribuții ca și noi, diferența ar trebui sa fie la sporuri. Tocmai a fost dat exemplu clar, ca între Ministere erau colegi care aveau aceleași funcții dar erau diferite salariile…. Așteptăm și din partea dumneavoastră o implicare și pentru aceasta categorie care nu cred ca ar trebui neglijata!! Suntem călcati în picioare, umiliți, batjocoriți de tot sistemul sanitar!!! MULȚUMESC!! ASTEPTAM IMPLICARE MARTI ÎN COMISIA DE MUNCA!!

    • FSSR

      Ați avut susținerea Federației „Solidaritatea Sanitară” atât în relație cu Ministerul Sănătății cât și în Parlament (inclusiv în Comisia de muncă a Camerei Deputaților).
      Rezultatul (negativ, din păcate) suntem sigur că-l știți deja!
      Urmează să indificăm căile de acțiune pentru a rezolva această situație dramatică mai departe.

    • FSSR

      Federația „Solidaritatea Sanitară” v-a susținut cauza în Comisia de muncă a Camerei Deputaților.
      Rezultatul a fost negativ, după cum cunoașteți.
      Strategia de acțiune pentru aceste categorii profesionale, după acest eșec, va fi stabilită la următorul Consiliul de Coordonare.

  • Popoiu Ionela

    Bună ziua!! As dori dacă se poate sa ne prezentați anexa 10,care se negociază. Mulțumesc!

Lasă un răspuns