Amendamente propuse Camerei Deputaților de către Federația ”Solidaritatea Sanitară”, referitoare la acordarea stimulentului de risc

Documente

Federația „Solidaritatea Sanitară”, în calitate de organizație sindicală reprezentativă la nivelul sectorului sanitar, a înaintat astăzi propunerile de amendamente la Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă (PL-x nr. 257/2020).

Propunerile asupra proiectului de act normativ, care se referă la acordarea stimulentului de risc în sumă de 2500 lei brut, au fost comunicate președintelui Camerei Deputaților și președinților următoarelor comisii parlamentare: Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia pentru muncă şi protecţie socială, Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia pentru sănătate şi familie, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


4 comentarii

 • Tuculescu Anne-Marie

  Buna ziua!Consider ca stimulentul de risc pentru personalul medico sanitar trebuie acordat tuturor si nu doar celor care au intrat in contact direct.Restul personalului din spitalele Covid au suferit modificari ale programuli de lucru,au stat peste program muuulte ore,au fost chemati de acasa sambete,duminici fara sa fie platiti.Este vorba de laboratoare,farmacii cu circuit inchis.Totul ca sa sprijinim echipa medicala care se ocupa de pacientii cu covid.Singuri nu o pot face decat cu greu.Sunt trei luni de cand asistam la o sfasiere intre colegi.

 • Agafitei Mariana

  Deoarece fiecare intrăm în contact cu pacientul pana la testare si de multe ori testul mai da eroare ,as vrea sa nu se facă indiscriminari si sa beneficieze toti de acest stimulent .

 • bitan

  de ce nu sunt inclusi asistentii medicali comunitari?

 • Stefan Adriana

  Noi cei din radiologie UPU am fost toți implicați și în contact direct, la începutul pandemiei doar cu măști și mănuși, cu pacienții suspecți de Covid 19, noi nestiind care a ieșit pozitiv și care nu.La început nici aparat de testare nu am avut. Veneau vești contradictorii despre diverși pacienți. Nu cred că asistenta unui cabinet de medicina de familie știe cum e să se sufoce în acele combinezoane ,cu măști și viziere pe față. Noi DA ,de multe ori. În concluzie dacă se face așa o mare nedreptate trebuie să facem ceva

Lasă un răspuns