Amendamentele ”Solidaritatea Sanitară” la proiectul de OUG privind majorările salariale în Sănătate

Documente

Federația ”Solidaritatea Sanitară” a transmis Guvernului, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății amendamentele organizației cu privire la proiectul de OUG care, printre altele, stabilește majorările salariale aplicabile în sectorul sanitar public începând cu luna ianuarie 2023.
Propunerile au la bază aplicarea principiilor definite la art. 6 din Legea-cadru nr. 153/2017, respectiv: principiul legalității, al nediscriminării, al egalității, al importanței sociale a muncii, al stimulării personalului, al ierarhiei în funcție de complexitatea și importanța muncii, principii pe care legiuitorul și le-a asumat a fi aplicabile integral începând cu anul 2023.
Aceste principii presupun acordarea salariilor de bază pentru toți lucrătorii din Sănătate conform legii salarizării (prin înmulțirea coeficientului stabilit de lege cu salariul minim aferent anului 2023), calculul tuturor sporurilor prin raportare la salariului de bază actual și calculul tuturor celorlalte drepturi în funcție de acest salariu de bază (indemnizația de hrană, voucherele de vacanță).
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns