Apel către toți angajații/toate angajatele din sistemul public de sănătate

Stimați colegi/stimate colege,

Ne aflăm într-un moment decisiv pentru situația angajaților din Sănătate.

Există cel puțin trei indicii care demonstrează importanța momentului:

I. Până acum Federația Solidaritatea Sanitară” a desfășurat un amplu program de proteste pentru susținerea unui set de revendicări ce reprezintă interesele tuturor angajaților din Sănătate. Acest program a inclus următoarele acțiuni desfășurate deja:

Puteți remarca faptul că suntem singura organizație sindicală care a organizat în această perioadă decisivă proteste de amploare, mobilizând toate resursele disponibile pentru apărarea intereselor angajaților din Sănătate.

II. Utilizând toate resursele pe are le are, Federația Solidaritatea Sanitară” continuă programul de proteste, cu două categorii de acțiuni:

  • Acțiunile care pot fi desfășurate de federație împreună cu sindicatele membre (și, mai ales, cu membrii de sindicat).
  • Continuarea acțiunilor ce se desfășoară online;
  • 06 iulie 2023: Pichetarea spitalelor la nivel național;
  • 12 iulie 2023 –Mitingului național al angajaților din Sănătate

Reușita acestor acțiuni depinde de nivelul de sprijin din partea angajaților din Sănătate. În consecință, vă așteptăm să participați la ele!

  • Acțiunile ce pot fi decise și desfășurate doar de angajații din sănătate, Federația Solidaritatea Sanitară” putând media organizarea lor:
  • Greva de avertisment (stabilită în principiu pentru data de 19 iulie 2023).
  • Greva generală (stabilită ca dată de începere pentru data de 27 iulie 2023).

Deși Guvernul încercă din răsputeri să blocheze posibilitatea de organizare a unei greve generale (principalul argument fiind cel că ea nu poate fi organizată fără participarea celei de-a doua organizații sindicale reprezentative), noi avem în continuare soluții pentru a desfășura o grevă legală. Însă, nici o soluție nu este posibilă fără a avea cel puțin jumătate din angajații din sănătate ca semnatari și participanți la greva generală. Cu alte cuvinte, Federația „Solidaritatea Sanitară” poate organiza o grevă generală, dacă cel puțin jumătate din angajații din Sănătate o decid, dar nu o poate organiza și desfășura dacă această condiție nu este îndeplinită. O grevă generală este făcută efectiv de angajați.

Decizia vă aparține!

Dacă, din diferite motive, nu vă puteți asuma semnătura și participarea la o grevă generală, aveți totuși posibilitatea să susțineți programul de acțiuni anterior grevei, participând la protestele stabilite. S-ar putea să fie de înțeles absența dorinței de a participa la greva generală. Însă, doar mulțumirea față de situația actuală poate explica absența de la cel puțin una dintre formele de protest.

Vă recomandăm să vă mobilizați până nu este prea târziu!

 

Consiliul de CoordonareDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns