Apelul lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente

Federația „Solidaritatea Sanitară” a demarat o formă inedită de protest, care debutează astăzi, 7 octombrie 2020, de Ziua Muncii Decente, pentru susținerea Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente.

Apelul transpune sub forma unor solicitări rezoluțiile Congresului al VII-lea al Federației „Solidaritatea Sanitară”, sintetizând cele mai importate probleme cu care se confruntă lucrătorii din sănătate în acest moment, pe primul loc aflându-se cele privitoare la sănătatea și securitatea salariaților. Atât solicitările cât și semnăturile salariaților sunt publice, ele fiind integrate în platforma centrală a acestui Apel.

Acțiunile ce fac parte din acest protest la acest moment sunt axate pe:

– Culegerea publică a semnăturilor pentru susținerea Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente. Acesta poate fi găsit aici:https://apel.solidaritatea-sanitara.ro/ , în cele câteva ore de la lansare fiind susținut deja de peste 1.000 de semnături.
– Purtarea măștilor chirurgicale inscripționate cu formula „Apel la muncă decentă!” de către membrii sindicatelor afiliate la Federația „Solidaritatea Sanitară” și salariații care aderă la acest apel.
– Participarea la protestul tip grevă japoneză, în susținerea Apelului.

Întregul program de proteste este adaptat contextului creat de pandemia COVID-19, protecția participanților la el și a siguranței pacienților fiind prioritare.

Protestul este doar un prim pas din seria de acțiuni pregătite de Federația „Solidaritatea Sanitară” pentru eventualitatea în care guvernanții se dovedesc insensibili la solicitările lucrătorilor.

Comitetul DirectorDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


2 comentarii

Lasă un răspuns