Asimilarea Compensații – Sporuri. Argumentele juridice ale ”Solidarității Sanitare” prezentate Ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea

Documente

Federația ”Solidaritatea Sanitară”  a solicitat doamnei ministru Sorina Pintea sprijinul în ceea ce privește operarea de către unitățile sanitare, prin comunicarea către acestea, a clasificării compensărilor ca sporuri pentru condiții de muncă pentru salariați.

Solicitarea vine drept urmare a problemelor ce pot fi generate de riscul unor interpretări deficitare, împotriva salariaților, a prevederilor OUG 114/2018, respectiv:

a) Pericolul instituirii unui tratament diferențiat în privința acordării sporurilor pentru condiții de muncă în cazul salariaților care au beneficiat de creșterea salariului de bază (cu 1/4 din diferență) la 1 ianuarie 2019, comparativ cu salariații care au beneficiat de creșterea salariilor de bază (integral) la 1 martie 2018;

b) Riscul ca pentru salariații care au beneficiat de creșterea salariilor de bază la 1 ianuarie 2019 și lucrează în condiții de muncă deosebit de periculoase creșterea veniturilor nete să lipsească sau să fie nesemnificativă, comparativ cu categoriile de salariați care au beneficiat de aceeași creștere a salariului de bază, dar nu lucrează în condiții de muncă deosebit de periculoase.

De asemenea, documentul a fost înaintat și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, solicitarea adresată d-lui ministru Marius-Constantin Budăi vizând o întâlnirea urgentă pentru transpunerea   solicitării noastre.

Precizare: Argumentația integrală cuprinsă în document este disponibilă doar membrilor sindicatelor ”Solidaritatea Sanitară”, fiind transmisă prin intermediul canalelor interne de comunicare.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Un comentariu

  • Nedelcu Mihaela

    Buna ziua
    Sunt asistent de radiologie si primesc un spor de condiții vătămătoare si periculoase de 15% care mi se calculează la ore lucrate, adică 120. Este corect? La financiar mi s-a spus ca după noul regulament de sporuri așa e corect. Va rog sa mă ajutați sa vin in întâmpinarea lor cu articole din lege. Va multumesc anticipat,

Lasă un răspuns