Impactul pentru un medic dintr-un spital clinic care lucrează 78 de gardă suplimentară

Pentru un medic dintr-un spital care lucrează 78 de gardă suplimentară (din care 24 într-o zi nelucrătoare) pierderea lunară generată de refuzul raportării sporului la salariul de  bază este diferită în funcție de cele două interpretări posibile în privința situației aplicabile tarifului orar al gărzilor (formularea ambiguă din OUG 114/2018 permite și interpretările de risc maxim).

  • Pentru interpretarea de risc minim, caracterizată prin trecerea gărzilor suplimentare la tariful orar al normei de bază dar prin raportarea sporurilor de gardă la vechiul tarif (din cauza blocării sporurilor) pierderea lunară este de cca. 24%.
  • Pentru interpretarea de risc maxim, caracterizată prin refuzul trecerii gărzilor suplimentare la tariful orar al normei de bază și prin raportarea sporurilor de gardă la vechiul tarif (din cauza blocării sporurilor) pierderea lunară este de cca. 53%.

 

Analiza cumulată a pierderilor arată că un medic pierde anual (pe varianta de risc maxim) cca. 6 salarii de bază brute actuale. Cu alte cuvinte,  acest medic va munci în plus, GRATIS, 6 luni pe an.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete
Categorii de personal: medici