Campania de conștientizare împotriva dezinformării sistematice de care este responsabil actualul Guvern

Răspundem Guvernului și celor năimiți de el prin intermediul unor abordări punctuale a problemelor

 Problema valorii cotizațiilor încasate de sindicate

Această problemă este similară cu cea a impozitelor plătite (obligatoriu) statului și contribuțiilor plătite (obligatoriu) diferitelor instituții ale statului.

Ea poate fi rezumată de întrebarea: „Primim suficiente servicii de banii pe care-i plătim?”

 

A răspunde cu sens la o asemenea întrebare este dificil în actual context deoarece:

  • Avem un guvern care consideră că orice servicii ar oferi statul cetățenilor, ele sunt insuficiente raportat la banii plătiți (în special la cei plătiți de companii, cetățeanul fiind pus pe un loc secundar în raport cu companiile din perspectiva protecției împotriva impozitării excesive/utile). Cu alte cuvinte, deja acest guvern consideră a priori că nu este posibil un răspuns adecvat la această problemă.
  • Tocmai cantitatea și calitatea serviciilor furnizate de sindicate membrilor (și, din nefericire, nemembrilor) este problema acestui guvern (dar într-un sens diferit de cel invocat public) deoarece:
    • În cazul bugetarilor premierul consideră că sindicatele au obținut deja prea multe avantaje. De aici ideea desființării lor. Deci, tocmai eficiența acțiunilor sindicale este motivul reacției guvernului (reacție ce trebuie înțeleasă ca o dovadă a eficienței). Tot sindicatele încurcă guvernul în a reduce drepturile salariale. Ceea ce arată că aparenta protecție a salariaților împotriva cotizației prea mari/reținută nejustificat etc. este de fapt o falsă construcție argumentativă, adevăratul ei scop fiind reducerea drepturilor salariaților.
    • În cazul angajatorilor privați sindicatele sunt cele care amenință ponderea profitului, fie prin intermediul creșterii salariilor minime („vina confederațiilor”) fie prin cel al creșterii generale a salariilor prin intermediul negocierilor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns