Cele mai importante drepturi de concediu de odihnă suplimentar au fost reconfirmate

La presiunile Federației „Solidaritatea Sanitară” astăzi, 05.07.2019, la Ministerul Sănătății, s-a desfășurat o ședință de negociere a contractului colectiv de muncă. Tema a constituie solicitarea Federației „Solidaritatea Sanitară” privind menținerea drepturilor câștigate de concediu de odihnă. La solicitarea ministrului Sănătății cea mai mare parte a negocierilor s-a desfășurat în prezența presei. La începutul negocierilor, ministrul Sănătății a pus în discuție o serie din revendicările FSSR, comunicate ministerului în cursul zilei de ieri.

Rezultatul concret al negocierilor – se păstrează drepturile existente (din contractul colectiv de muncă la nivel de sector anterior) privind concediul de odihnă suplimentare privind:

  1. Condițiile de muncă (la acestea se vor aduce actualizările determinate de influența legii salarizării și a regulamentului de sporuri).
  2. Tranșele de vechime în muncă.

Precizăm că nu s-a clarificat încă acordarea drepturilor privind concediul de odihnă suplimentar pentru fidelitate (vechimea în aceeași unitate sanitară), Ministerul Sănătății cerând răgazul pentru a solicita o clarificare de la Ministerul Justiției. Federația „Solidaritatea Sanitară” s-a angajat să transmită argumentarea juridică a acestui drept pentru a sprijini un răspuns favorabil.

La partea generală a negocierilor au fost abordate o serie de aspecte generale privind funcționarea sistemului, cele mai importante fiind:

  • Corecțiile solicitate la ierarhia stabilită în legea salarizării, în discuție fiind în principal reașezarea asistentelor medicale în grila de salarizare cel târziu începând cu anul 2022.
  • Soluții privind creșterea unor indicatori ai vieții profesionale pentru a determina creșterea calității serviciilor medicale.

Federația „Solidaritatea Sanitară” apreciază disponibilitatea doamnei ministru Sorina Pintea la negocieri și implicarea în rezolvarea problemelor, sperând că va contribui în continuare la soluționarea solicitărilor  noastre.

Comitetul Director

 Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns