Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar Sănătate a intrat în vigoare

Federația „Solidaritatea Sanitară” are plăcerea de a informa salariații din sănătate că a fost înregistrat Contractul colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector bugetar Sănătate, aceasta intrând în vigoare începând de astăzi.

Din acest moment accesând acest link puteți lectura conținutul acestui contract colectiv de muncă.

Într-un foarte scurt rezumat, în forma pe care am negociat-o și semnat-o acest contract colectiv de muncă:

– Păstrează drepturile fundamentale ale salariaților (dacă ținem cont că timp de trei ani nu a existat CCM sector, acesta contract de fapt reinstituie aceste drepturi). Drepturile privind concediul de odihnă suplimentar (COS) pentru vechime în muncă, fidelitate și condiții de muncă constituie unul dintre exemple.
– Creează o serie de noi drepturi pentru unele categorii de salariați.
– Contribuie la reașezarea relațiilor de muncă prin prevederile adoptate deja.
– Pregătește o amplă modernizare a relațiilor de muncă prin principiile stabilite și anexele suplimentare ce trebuie negociate în următoarele 6 luni.

Mulțumim membrilor noștri de sindicat pentru sprijinul acordat de-a lungul acestei perioade extrem de grele pentru echipa de negociere, ei având principala contribuție la reușita acestui CCM!

Mulțumim de asemenea partenerilor sociali care ne-au sprijinit în această perioadă în apărarea drepturilor salariaților și introducerea unor noi instituții menite să modernizeze relațiilor de muncă!

Nu în ultimul rând, mulțumim fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, pentru respectarea importanței partenerilor sociali în reglementarea relațiilor de muncă și înțelegerea necesității unui contract colectiv de muncă la nivel de sector sanitar! Sperăm ca noul ministru al Sănătății să respecte regulile dialogului social cel puțin în egală măsură!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Un comentariu

Lasă un răspuns