Dacă refuzați în continuare testarea personalului atunci nu va mai avea cine să vă trateze!

Deși Președintele României a solicitat public autorităților să testeze cu prioritate salariații din Sănătate;

În condițiile în care absența testării a generat tragedia de la Spitalul Județean Suceava, contaminând de-a valma salariați și pacienți;

În contextul în care spitalele publice se închid unul după altul din cauza contaminării în masă a salariaților, ce nu poate fi întreruptă în absența testării;

În timp ce ministrul Sănătății anunță testarea în masă a tuturor locuitorilor din București iar secretarii de stat din același Minister vorbesc de testarea în masă în toate aglomerările urbane;

Autoritățile statului mențin în continuare procedurile care au generat acest dezastru, refuzând testarea salariaților care au intrat în contact cu pacienți și/sau persoane confirmate ca fiind infectate COVID 19.

 Astfel, pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică pot fi găsite Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)[1] și Algoritmul de testare pentru COVID-19, internare si externare,[2] care prevăd în mod expres că:

  • Testarea COVID 19 se face doar la personalul medico-sanitar[3] simptomatic
  • Nu se face testarea personalului medico-sanitar contact asimptomatic al unui caz confirmat.

Aceasta este rețeta dezastrului din sănătate; a celui prezent și a celui viitor.

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită modificarea urgentă a procedurilor de testare în sensul:

  • Testării de urgență a tuturor salariaților din sănătate:
    • Care au intrat în contact cu persoane confirmate ca fiind infectate COVID 19, simptomatici și asimptomatici;
    • Care au intrat în contact cu persoane suspecte COVID 19 care sunt contacți ale unor persoane infectate.
  • Testarea tuturor salariaților din sănătate.

Această situație ne întărește suspiciunea existenței unei intenții ascunse a guvernanților de a practica imunizarea forțată a salariaților din Sănătate, prin încălcarea dreptului acestora la protecția sănătății și a securității în muncă. Federația „Solidaritatea Sanitară” respinge categoric o astfel de procedură, ea încălcând în mod grav drepturile fundamentale ale salariaților și ale membrilor familiilor acestora.

Notă: În forma inițială a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) era prevăzută testarea tuturor salariaților contacți, simptomatici și asimptomatici.

                                                                                                                             Biroul Executiv

 

 

[1] https://www.cnscbt.ro/index.php/info-medical/1576-metodologia-de-supraveghere-a-covid-19-actualizare-23-03-2020/file (actualizată în data de 23.03.2020; modificată în data de 24.03.2020)

[2] https://www.cnscbt.ro/index.php/info-medical/1575-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020-1/file (actualizată în data de 23.03.2020; publicată în data de 24.03.2020)

[3] Formula corectă trebuie de fapt să fie: personalul din sistemul sanitar.

 

I. Forma actuală (valabilă la 26.03.2020) a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)

II. Forma inițială a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) – cea în care era prevăzută atât testarea salariaților – contacți – simptomatici cât și a celor asimptomatici

III. Algoritmul de testareDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns