Documente înaintate Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului pe tema prevederilor aplicabile malpraxisului, în perioada epidemiei Covid-19

Documente

Astăzi, 29 octombrie, Federația ”Solidaritatea Sanitară” a solicitat Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului:

  • Suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate.
  • Introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durata a pandemiei COVID-19.
  • Prelungirea perioadei de valabilitate a polițelor de asigurare proporțional cu perioada de suspendare a prevederilor aplicabile malpraxisului profesional, respectiv suspendarea obligației de încheiere a asigurării de malpraxis (prevăzută de art. 667, alin. 1 din legea 95/2006) pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete

Lasă un răspuns