Efectele Regulamentului de sporuri: Zeci de mii de salariați din sistemul sanitar vor fi în situația pierderilor salariale!

Documente

Ultima formă a Regulamentul de sporuri aplicabil în sistemul sanitar, care a fost comunicată Consiliului Economic și Social și care diferă de forma negociată de Federația ”Solidaritatea Sanitară” cu Ministerul Sănătății, readuce în discuție apariția pierderilor salariale pentru toate categoriile de personal care nu vor beneficia de majorarea salariilor de bază începând cu 01 martie 2018.

Principala prevedere ce oferea șanse de menținere a nivelului sporurilor actuale, respectiv articolul 4 din hotărârea de guvern, a fost eliminat.
Acest articol menționa posibilitatea ca unitățile sanitare al căror ordonator principal de credite se încadrează în limita de 30% să acorde diferența cuantumul sporurilor stabilit conform unei grile minimale și cuantumul sporului determinat procentual în funcție de salariul de bază, dar și ordonatorilor principali de credite care depășesc procentul de 30%, să poată acorda stimulente financiare lunare, a căror finanţare este asigurată din venituri proprii, inclusiv din venituri proprii ale autorităţilor publice locale în limita diferenței dintre cuantumul sporurilor stabilit conform unei grile minimale și cuantumul sporului determinat procentual în funcție de salariul de bază (cel din martie 2018).
Era de fapt articolul care oferea posibilitatea de a ajunge la acordarea efectivă a sporurilor, procentual la noile salarii de bază.
Dacă Regulamentul de sporuri va fi adoptat în forma actuală, vom avea de-a face cu peste 400 de ”Anexe 10”, unitățile sanitare nemaiavând posibilitatea depășirii limitei de 30%, fiecare fiind nevoită să-și construiască propria ”Anexă 10”.

Aici poate fi vizualizată forma Regulamentului de sporuri cu art. 4 inclus, formă ce a fost rezultatul negocierii Federației ”Solidaritatea Sanitară” din România cu Ministerul Sănătății: https://solidaritatea-sanitara.ro/regulamentul-de-sporuri-varianta-finala/
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns