EUROFEDOP este alături de membrii Solidaritatea Sanitară

Federația Europeană a Personalului din Serviciile Publice (EUROFEDOP) își declară public solidaritatea cu lucrătorii din sănătate, membri ai Federației „Solidaritatea Sanitară”, transmițând totodată mesajul său de sprijin și solicitarea de implicare în rezolvarea situației către toate instituțiile Uniunii Europene și toate organizațiile partenere.

Redăm mai jos scrisoarea de sprijin împreună cu traducerea acesteia în limba română:

 

Re.: FSSR – Situația din România

Dragi membri ai Federației „Solidaritatea Sanitară” din România,

Vă mulțumim pentru că ne-ați oferit informații actualizate privind situația din țara dvs., ținând cont de momentele dificile pe care le trăim astăzi și eforturile speciale care sunt necesare din partea populației și mai ales din partea persoanelor care se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, cum sunt lucrătorii din sănătate.

Cu toate acestea, suntem șocați de faptul că auzim de la voi că vă confruntați cu o opoziție severă din partea actualului guvern din țara voastră.

În timp ce în Europa guvernele recunosc curajul neîndoielnic al lucrătorilor care, în fiecare zi, se luptă cu virusul până îl înfrâng, federația dvs. sindicală trebuie să se lupte pentru recunoașterea acestor merite și pentru menținerea drepturilor deja câștigate.

Noi credem cu tărie în dezvoltarea și menținerea unor relații bune între partenerii sociali. Guvernele, angajatorii și sindicatele servesc aceeași cauză, aceea de a construi o societate în beneficiul tuturor. Nici un partener nu ar trebui să acționeze împotriva celuilalt, ci să țină cont de interesele tuturor pentru a atinge obiectivul comun. Strategia pe care o preferăm este aceea de ajunge la un consens.

Negocierea dintre partenerii sociali este de asemenea încurajată de către Uniunea Europeană. A face Uniunea Europeană mai socială este obiectivul ambițios a proiectului demarat în 2017 odată cu punerea în aplicare a Pilonul european al drepturilor sociale. Garantarea unui venit care să le ofere lucrătorilor posibilitatea de a duce o viață decentă este unul dintre principiile stabilite în cadrul proiectului. În plus, un alt principiu garantează lucrătorilor dreptul la un nivel ridicat de protecție a sănătății și securității la locul de muncă.

Suntem cu atât mai surprinși de acțiunile guvernamentale împotriva federației când ne amintim de bunele relații pe care le-a avut federația voastră cu guvernul în anii precedenți.

Prin urmare, facem un apel puternic la guvernul vostru pentru a nu respinge dialogul și pentru a căuta împreună cu federația dvs. sindicală  soluțiile pentru a ieși din această situație neplăcută, care nu servește nici unei cauze. Vă dorim toate cele bune și vă asigurăm de solidaritatea sindicatelor membre Eurofedop!

 

Fritz Neugebauer, Președinte Eurofedop

Bert Van Caelenberg, Secretar General Eurofedop

 Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns