Federația „Solidaritatea Sanitară” declanșează acțiunile de protest și pregătirea grevei generale

Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță declanșarea publică a acțiunilor de protest, acestea având drept scop satisfacerea revendicărilor legitime ale tuturor angajaților din sănătate.

Pentru a asigura nivelul maxim de eficiență a acțiunilor de protest și satisfacerea revendicărilor, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România a semnat o Înțelegere prealabilă cu Federația „Sanitas” din România, menită să conducă la un Acord privind desfășurarea în comun a acțiunilor de protest, acestea incluzând organizarea și desfășurarea conflictului colectiv de muncă și a grevei, respectiv a negocierilor cu Guvernul. Acțiunea comună a celor două federații reprezentative din Sănătate generează posibilitatea unei greve generale în acest sector și obținerea drepturilor solicitate pentru toți angajații din sănătate.

Pe primul loc în lista revendicărilor (stabilite în comun) se află creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de angajați din Sănătate cu cel puțin 25% pentru anul 2024, consecutivă acordării integrale a drepturilor salariale prevăzute de Legea nr. 153/2017.

Programul acțiunilor comune ale celor două federații va debuta cu pichetarea Ministerului Sănătății în data de 1 februarie 2024, continuând cu alte proteste ce vor culmina cu declanșarea conflictului colectiv de muncă, respectiv a grevei. Acțiunile de protest vor fi continuate până la satisfacerea revendicărilor.

 

Lista revendicărilor poate fi găsită aici. Pentru organizarea și desfășurare grevei, respectiv coordonarea acțiunilor angajaților care asumă participarea la grevă prin semnături pe listele organizației dedicate grevei, Federația „Solidaritatea Sanitară” a lansat o pagină dedicată: greva-in-sanatate.ro. Aici pot fi găsite informațiile relevante pentru această acțiune, incluzând fundamentarea juridică a legalității acțiunilor de protest.

Peste jumătate dintre membrii sindicatelor Federației „Solidaritatea Sanitară” au semnat deja pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă și a grevei generale, aproape 60% dintre ei asumând totodată public intenția de a participa la grevă, comunicată pe pagina dedicată grevei generale. Acțiunea de pregătire a grevei este în plină desfășurare, la ea alăturându-se tot mai mulți angajați din sănătate.

                                                                                                           Comitetul Director

 

Reprezentanții FSSR responsabili de comunicarea cu presa:

  • Predica Gabriel, vicepreședinte FSSR, mobil: 0737028094     
  • Daniel Bulboacă, vicepreședinte FSSR, mobil 0740488812
  • Zaharia Mihaela, vicepreședinte FSSR, mobil, 0786687782


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns