Federația „Solidaritatea Sanitară” din România reia solicitările privind declararea bolii Covid-19 ca boală profesională pentru salariații din sănătate.

Documente

În contextul epidemiei de Covid-19 în care, până astăzi 06 iulie 2020, au fost înregistrate în rândul salariaților din sănătate 20 decese  și peste 3200 de cazuri de confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 ( a se vedea Platforma Solidaritatea Sanitară de monitorizare  https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/) ;

Luând în considerare faptul că, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Sănătății se va dezbate Proiectul Hotărârii de Guvern de modificare a  Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, aprobate prin  Hotărârea Guvernului nr. 1425/2006,

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, în calitate de federație reprezentativă la nivel de sector „Sănătate. Activități Sanitar – Veterinare”,  solicită revizuirea Anexei nr. 22, secțiunea boli infecțioase și parazitare, din Hotărârea de guvern nr. 1425/2006 prin introducerea expresă a Bolii Covid-19 ca boală profesională.

 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns