Federația „Solidaritatea Sanitară” lansează un nou format al Calculatorului de salarii

Comunicat de presă

Federația „Solidaritatea Sanitară” lansează un nou format al Calculatorului de salarii

 

 

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România lansează Calculatorul de salarii într-un nou format, adaptat actualelor condiții prin care trec lucrătorii din sistemul public de sănătate. El poate fi găsit accesând acest link sau pe site-ul Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

Varianta inițială permitea calculul exact, actualizat, al tuturor drepturilor salariale. Am păstrat funcționalitățile anterioare adăugând două componente adiționale:

  • Calculul corect al sporurilor pentru condiții de muncă în cazul personalului auxiliar sanitar care lucrează cu pacienți COVID-19, respectiv prin raportarea sporului de pandemie la salariul de bază actual/în plată. Cu alte cuvinte, el indică nivelul drepturilor ce trebuie acordate de fiecare unitate.[1]
  • Calculul normal al drepturilor salariale al lucrătorilor din sănătate, ce trebuiau acordate conform prevederilor legii nr. 153/2017 și ale HG nr. 153/2018, incluzând salariile de bază prevăzute pentru anul 2021 și raportarea tuturor sporurilor la aceste salarii de bază.

Suplimentar, permitem accesul gratuit la utilizarea acestui Calculator de salarii pentru toți salariații din sistemul public de sănătate pentru o perioadă determinată.

Aceste funcții adiționale indică modalitatea corectă de calcul a drepturilor aferente sporului pentru condiții de muncă în cazul personalului auxiliar ce lucrează cu pacienți COVID-19 și, mai ales, permite evaluarea nivelului drepturilor salariale neîncasate (raportat la prevederile legii salarizării) de profesioniștii din sănătate aflați în lupta împotriva pandemiei COVID-19 de peste 20 de luni, evidențiind modul în care guvernanții înțeleg să răsplătească străduința și sacrificiile acestor oameni. Astfel, în noul format Calculatorul de salarii indică atât forma corectă matematic de calcul a drepturilor salariale cât și amploarea drepturilor de care sunt privați profesioniștii din sănătate în mod imoral.

                                                                                                           Pentru Comitetul Director

                                                                                                                       Co-președinte,

                                                                                                                      Radu Vasile

 

 

Persoane de contact:

Informații generale: Radu Vasile, Co-președinte FSSR – tel.: 0761605891

Informații tehnice (privind procedura de calcul): șef Departament Juridic – 0721320875

[1] Aceste drepturi au fost argumentate și demonstrate de Consiliul Experților în Legislația Muncii din Sănătate, organism ce funcționează în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea”.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete
salarizare

Un comentariu

  • Nistoroschi Mihaela

    Nu se poate calcula salariu, nu este inclusă tura de 12 ore, in SCJUBV se lucrează de cel putin 5 ani in aceste ture de 12 ore. Mulțumesc

Lasă un răspuns