Impactul aplicării Anexei 10 la Regulamentul de sporuri în Anatomia patologică

Anatomia patologică necesită o analiză separată, fiind secția cu cele mai multe plafonări ale creșterilor salariale de la 1 ianuarie 2018, generate de aplicarea legii cadru de salarizare 153/2017.

Asistentele medicale cu studii superioare înregistrează o scădere a veniturilor nete începând cu luna ianuarie 2018 față de luna decembrie 2017, urmând ca nivelul venitului să rămână la același în  luna martie indiferent de modalitatea de acordare a sporurilor. O analiză în detaliu cu privire la luna ianuarie 2018 se regăsește în figura de mai jos.

Analiza detaliată pe funcția de asistent medical dezvăluie o tedință de creștere neuniformă în luna ianuarie 2018 față de decembrie 2017, în funcție de nivelul studiilor, cele mai favorizate fiind asistentele cu studii medii.

Pentru luna martie 2018, indiferent de modalitatea de aplicare a sporurilor, fie anexa 10, fie menținerea sporurilor din ianuarie, veniturile nete rămân aceleași. Așadar, acestea nu se înscriu în același trend similar celorlalte asistente medicale din unitățile clinice și neclinice, în care menținerea sporurilor la luna ianuarie este mai favorabilă.

Mai jos se poate observa evoluția veniturilor nete pentru  funcțiile selectate. Asistentele medicale principale cu studii superioare au parte de o diminuare de cca.12% a veniturilor nete. Această anomalie nu poate fi soluționată decât prin modificarea punctuală a salariilor de bază brute din Legea 153/2017.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns