Impactul aplicării Anexei 10 la Regulamentul de sporuri asupra veniturilor Medicilor

Cele mai mari creșteri procentuale ale veniturilor nete se înregistrează în cazul medicului din unitățile neclinice, în varianta aplicării sporurilor din luna ianuarie 2018, procentul de creștere fiind același în cazul medicului din unitățile clinice și cel din secțiile ATI, UPU. Evoluția procentelor de creștere este similară și în cazul aplicării anexei 10.

Mai jos se disting diferitele niveluri de creștere ale veniturilor nete, comparativ între cele două modalități de aplicare a sporurilor în luna martie 2018. Se observă că în varianta aplicării Anexei 10, veniturile nete ale medicilor care efectuează gărzi se situează în jurul acelorași valori, cu diferențe nesemnificative în cazul sporurilor de până la 75%.

În figura de mai jos se pot observa variațiile de creștere în cazul medicilor care nu efectuează gărzi peste norma legală, în funcție de sporurile acordate. Așadar, menținerea sporurilor la luna ianuarie 2018 este net favorabilă medicilor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete
analiză salarizare sporuri Categorii de personal: medici Juridic: 153/2017

3 comentarii

 • Vinț Radu

  Numai o minte bolnavă care dorește menținerea poziției înalte în sindicat poate propune sporurile diferențiate pe funcții si nu pe echipa expusă la aceleași conditii. E SPORUR DE RISC NU POMANĂ ELECTORALĂ LA DISPOZIȚIA LIDERILOR DE SINDICAT PENTRU REALEGEREA LOR!!! NU E NICI AJUTOR SOCIAL!!!

  • FSSR

   Ne abținem să discutăm pe tonul inițiat de dvs., considerând că este doar o alunecare în exprimare!
   A adopta o variantă cu care dvs. nu sunteți de acord nu are legătură cu vreo patologie a minții, ci cu analiza temeinică a situație.

   Riscurile la care se expun salariații sunt generate de condițiile de muncă dar și de activitățile pe care le desfășoară în acele condiții de muncă.
   În baza atribuțiilor specifice este evident că activitățile nu sunt identice, ceea ce conduce la riscuri diferite.
   Evident, se ridică problema diferenței sporurilor pentru membrii aceleaiași categorii profesionale. Pentru a remedia asta credem că raportarea sporurilor la gradația 0 a fiecărei funcții este o soluție mai adecvată.
   Aceasta ar fi o argumentare sintetică a poziției noastre.

  • FSSR

   Sporurile sunt diferențiate pe funcții de peste 20 de ani.
   Dvs. abia acum ați aflat, preferând să dați vina pe „mințile sindicale” pentru ceea ce este de fapt neștiința dvs.

   Ne pare rău că nu v-am informat personal mai devreme, pentru a nu vă pune într-o poziție atât de jenantă!

Lasă un răspuns