Joi, 28.07.2016, încep negocierile pentru eliberarea medicilor din șerbia sistemului neo-feudal

În condițiile în care reprezentații Ministerului Muncii și ai Ministerului Sănătății ne-au transmis invitația la prima rundă de negocieri pe tema protestului privind gărzile medicilor, pentru joi, 28.07.2016, precizăm următoarele:

Până la prezentarea primei oferte de către reprezentanții Guvernului pe tema solicitărilor Federației „Solidaritatea Sanitară”, respectiv ale petiționarilor, continuăm PROTESTUL  INTELIGENT în forma stabilită.

Solicităm medicilor care susțin revendicările noastre să continue semnarea Petiției pentru apărarea drepturilor medicilor care efectuează gărzi. Le recomandăm să nu se lase prinși în capcana creată de guvernanți pe modelul „Dezbină și stăpânește!”: în calitate de inițiatori ai protestului nu vom permite deturnarea lui cu ajutorul unor eventuale „organizații de buzunar”, care nu sunt abilitate de lege pentru negocieri la acest nivel, pregătite să achieseze la încălcarea drepturilor medicilor.

Ne menținem în continuare recomandarea transmisă medicilor care efectuează gărzi să nu semneze contractele individuale de muncă pentru gărzile suplimentare contractului de bază dacă în ele nu le sunt prevăzute toate drepturile.

Reamintim că solicitările ce stau la baza protestului prevăd acordarea unor drepturi legale, la care medicii au deja dreptul, așa cum am demonstrat-o public, fiind însă privați de ele în mod sistematic de către guvernanți, ca parte a unei strategii mai ample de umilire a medicilor. Esența acestui protest o constituie statutul medicului în societate și în fața guvernanților, acesta fiind momentul eliberării de obligațiile ilegale care i-au transformat în șerbii unui sistem neo-feudal.

 Biroul de presăDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns