Legea de adoptare a OG nr. 42/2023 trebuie să includă majorări salariale pentru toți angajații

Documente

În cursul zilei de astăzi, în cadrul dezbaterilor din cea de-a treia întâlnire a grupului de lucru organizat la nivelul Ministerului Sănătății, reprezentantul Federației ”Solidaritatea Sanitară” a susținut faptul că modificarea OG nr. 42/2023, prin proiectul de lege care o va aproba, trebuie să includă toate amendamentele pe care le-am depus. Amendamentele vizează atât categoriile de personal pentru care am indicat soluția completării acestui proiect de lege (personalul TESA, personalul din DSP și MS) cât categoriile de personal ce se regăsesc la acest moment în ordonanță: medici, asistente, brancardieri, infirmiere etc. Toate aceste categorii de salariați sunt îndreptățite la a beneficia de majorări salariale.

Totodată, în documentul înaintat ministrului sănătății, am cerut redeschiderea urgentă a discuțiilor pe tema aplicării proiectului de lege a salarizării negociat de minister cu federațiile reprezentative din sector.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns