Ministerul Muncii comunică ”Solidarității Sanitare” soluționarea revendicării referitoare la eliminarea indemnizației de hrană din limita de 30%

Documente

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a comunicat Federației „Solidaritatea Sanitară” soluționarea revendicării noastre referitoare la excluderea indemnizației de hrană din limita de 30%. În data de 08 februarie 2019, ”Solidaritatea Sanitară” înainta celor două ministere cu atribuții în rezolvarea acestei probleme, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, precum și Guvernului României, solicitarea de intervenție urgentă pentru salvarea sporurilor pentru zile nelucrătoare și a sporurilor pentru condiții de muncă. Soluția propusă o reprezenta scoaterea indemnizației de hrană din limita de 30%, măsură esențială, și introducerea acesteia în volumul salariilor de bază.

În urma acestor intervenții, Guvernul a adoptat O.U.G. nr. 10/2019, ceea ce a condus la evitarea unei generalizări a pierderilor salariale în sistemul sanitar public.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns