OMS nr. 555/2020 (actualizat 18.08.2020)

Documente

ORDIN nr. 555 din 3 aprilie 2020

  • privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2
  • privind raționalizarea utilizării echipamentelor individuale de protecție

 

Precizări:

OMS nr. 555/2020 nu conține recomandări privind utilizarea echipamentelor individuale de protecție în toate zonele unei unități sanitare/unui spital.

Din acest motiv recomandăm aplicarea măsurilor de maximă prudență în protecția salariaților, tratând fiecare pacient despre care nu se știe dacă este sau nu infectat SARS-CoV-2 (nu are test negativ) ca suspect, respectiv utilizând echipamentul individual de protecție specific pacienților suspecți.

Pentru acoperirea aspectelor juridice recomandăm adoptarea unei decizii în acest sens în cadrul Comitetului de Sănătate și Securitate în Muncă.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns