Metodologia privind recunoașterea/echivalarea parțială a studiilor absolvenților școlilor sanitare postliceale a fost publicată în Monitorul Oficial

Documente

Încă un pas către normalitate! A fost publicată Metodologia pentru recunoașterea parțială a studiilor absolvenților școlilor sanitare postliceale.

După un demers început acum mai bine de cinci ani, în condițiile în care toți ceilalți (instituții publice, organizații sindicale și profesionale) au considerat că este imposibil și ne-au acuzat de „propagandă mincinoasă”, după publicarea a numeroase studii și cercetări înaintate organismelor competente, după  ce am reușit modificarea Legii nr. 1/2011  prin semnarea masivă de către dvs. a petiției privind echivalarea, publicarea Ordinului  Ministerului Educației Naționale nr. 4046/2018 privind aprobarea Metodologiei Echivalării constituie încă un pas către eliminarea unei situații ciudate: obligarea asistentelor medicale de a relua de la zero formarea profesională inițială.

Distanța dintre demersul privind echivalarea, inițiat și susținut consecvent FSSR, și ceea ce s-a obținut până în prezent este una oarecum semnificativă, însă în condițiile pasivității și „sprijinului” primit din partea unor organizații acesta este stadiul actual al îndeplinirii obiectivelor propuse.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete
echivalare Categorii de personal: asistenti Juridic: 1/2011

3 comentarii

Lasă un răspuns