Proiect de H.G. – ”Solidaritatea Sanitară” solicită, în Comisia de Dialog Social, reglementarea finanțării creșterilor salariale prin intermediul acestui act normativ

Documente

Având în vedere proiectul HOTĂRÂRII  DE  GUVERN  privind modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019 şi pentru prorogarea unor termene, aflat pe ordinea Comisiei de Dialog Social a Ministerului Sănătății pentru astăzi, 18.03.2019, Federația „Solidaritatea Sanitară” a solicitat retragerea proiectului de HG în discuție pentru următoarele considerente:

I. Argumentul oportunității: acest proiect de HG poate rezolva și trebuie să rezolve problema finanțării influențelor creșterilor salariale, prin modificarea lui în acest sens. Astfel, solicităm ca proiectul de HG amintit să prevadă finanțarea către unitățile sanitare publice a influențelor creșterilor salariale acordate începând cu 1 ianuarie 2019.

II. Acest proiect de act normativ nu îndeplinește condițiile de fond pentru a putea fi supus avizării CDS a MS.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns