Propunem un set de criterii raționale și principii etice de organizare a resursei umane din sănătate

Federația „Solidaritatea Sanitară” propune un set de criterii raționale și principii etice de organizare a resursei umane din sănătate în lupta cu pandemia COVID 19.

Documentul de prezentare a acestor criterii poate fi găsit aici sau aici: Grila de analiza etică

Propunerea publică pe care o facem se bazează pe dovezile existente privind impactul diferit al COVID 19 asupra cetățenilor, în funcție de un set de variabile indicate de studiile de specialitate și cunoscute public. Propunerea noastră extinde principiul diferențelor de impact ale COVID 19 asupra salariaților din sănătate în funcție de variabilele identificate ca relevante și de analiza consecințelor potențiale.

Considerăm că este esențială stabilirea unor criterii de ierarhizarea a impactului potențial, urmate de organizarea intervențiilor personalului din sănătate în funcție de aceste criterii, acest tip de mers fiind parte a acțiunilor bazate pe dovezi.

Elaborarea acestui instrument de analiză are în vedere atât obligația de-a organiza în mod rațional resursele umane din sănătate, în baza dovezilor existente cât și necesitatea organizării pe criterii etice a activității personalului din sănătate în contextul pandemiei COVID 19.

Recomandăm utilizarea lor în toate unitățile sanitare, ele fiind menite să asigure o protecție echitabilă a salariaților în lupta împotriva acestei pandemii.

Pentru utilizarea acestor criterii raționale de organizare a resurselor umane din sănătate, Federația „Solidaritatea Sanitară” pune la dispoziția publicului un instrument de analiză, care oferă posibilitatea utilizării rapide, simplificate, a acestor criterii de analiză.

Acest instrument poate fi găsit aici.

Criteriile și instrumentul de analiză au fost elaborate în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea”.

 

Biroul de presă

 Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


2 comentarii

  • Dinea Ruxandra Madalina

    De acord!!

  • Ceea ce a pățit dr Va dea este o practica uzuală a managerului fin din Spitalul Witting, încă din primele luni de conducere, anul 2013.
    In aceasta situatie s-au aflat mai mulți salariați dealungul conducerii unității. Politica domnului in gura, în cazul în care ai curajul sa ii spui ca face lucruri ilegale , este fregventa.
    In cazul meu , pentru a scăpa de mine, întrucât deținea functie de Șef Serviciu Administrativ am fost nevoită timp de 6 ani sa i fie si sa lupt i.potriva celor mai murdare practici până nu am mai putut și după aproape 20 de ani lucrați în spital am fost obligată să demisioneze.
    Pentru mai multe detalii pot fi contactată.

Lasă un răspuns