Propunerile Federației ”Solidaritatea Sanitară” la proiectul de lege a pensiilor, împreună cu argumentele ce le susțin, au fost înaintate astăzi Ministerului Muncii

Documente

Federația ”Solidaritatea Sanitară” a înaintat astăzi Ministerul Muncii propunerile organizației referitoare la proiectul de Lege privind sistemul public de pensii, publicat la data de 31 octombrie 2023 în secțiunea Transparență decizională. Acestea vizează:

  • recompensarea muncii suplimentare (fie în cadrul aceluiași CIM, fie în cadrul mai multor CIM-uri) prin acordarea de perioade suplimentare la stagiul de cotizare, acest sistem fiind asemănător cu cel al condițiilor de muncă (vechile grupe);
  • recompensarea muncii de noapte cu stagiu suplimentar de cotizare, conform aceluiași principiu aplicabil muncii suplimentare;
  • recompensarea tuturor salariaților din sectorul de sănătate care lucrează în condiții deosebit de periculoase cu stagiu suplimentar de cotizare, conform regulilor aplicabile condițiilor deosebite de muncă din legislația privind pensiile publice (4 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă – vechea grupă a II-a de muncă).



Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


7 comentarii

  • Marinete Iuliana

    Bună ziua!
    Recompensarea cu stagiu suplimentar de cotizare pentru cei care au muncit și muncesc în condiții deosebit de periculoase este absolut necesară,altfel vom muri la locul de muncă!
    Eu oricum nu înțeleg de ce au scos grupa de muncă în anul 2001,deși condițiile nu s-au schimbat, dimpotrivă sau nu poate guvernanții vor să nu mai apucăm pensia!
    Vă mulțumesc!

  • Zbirlea Razvan

    Ținând cont de condițiile de muncă grele, de lipsa acuta de personal din sistemul sanitar, de salariile mizere, de faptul ca medicina este înlocuită de scriptologie și de multe alte probleme cu, care ne confruntam, solicitările Federației Solidaritatea sunt de bun simt și trebuiesc luate în seama! Rugam imperios guvernanții sa nu și mai bata joc de noi! Mulțumesc.

  • Birlea Sabina

    Dacă are 32 de ani în sistemul de asistență socială neîntrerupt când poate ieși la pensie?

  • Stan maria

    Inca odata ati esuat in aplicarea acestui proiect care ar fi absolut minunat daca s-ar pune in aplicare
    Nu stiu cum la 60 de ani sa reusim sa alergam in acordarea primului ajutor atat pe ambulante, UPU, ATI…este inuman, umilitor si sfidator… foarte tare cum politia romana iese la 40 de ani la pensie in timp ce cadrele medicale care sunt trase prin tribunale pt Malpraxis trebuie sa munceasca pana mor… trist, foarte trist

    • FSSR

      Așa este!
      Am eșuat împreună:
      – Noi nu am reușită obținem rezultatul dorit în urma demersurilor făcute.
      – Dvs. (angajații din sănătate) nici măcar nu ați încercat să ne sprijiniți, așteptând „să se întâmple”!

Lasă un răspuns