Raport F.S.S.R. 16 aprilie 2020 privind numărul salariaților din sănătate confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2

Până astăzi 16 aprilie 2020, ora 19.00, de la începutul epidemiei un număr de 1596 de salariați din sectorul sanitar au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 reprezentând un procent de 20,70% din totalul cetățenilor confirmați pozitiv (7.707)

Număr unități afectate:  107 de unități sanitare din 37 județe ale României au înregistrat cazuri pozitive în rândul angajaților.

Decedați – 5 salariați: o asistentă medicală angajată la Spitalul Clinic Județean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta; o angajată din personalul auxiliar al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani; un angajat ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava; o asistentă medicală angajată la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov; o asistentă medicală angajată la Spitalul Orășenesc Țăndărei.

Prezentăm în continuare situația comparativă pe județe față de Comunicatul de presă al Ministerului Sănătății din aceeași zi 16 aprilie 2020 http://www.ms.ro/2020/04/16/cadre-medicale-infectate-cu-noul-coronavirus/

Menționăm că situația pe unități sanitare din fiecare județ ( analize și grafice) poate fi consultată pe platforma  Federației „Solidaritatea Sanitară” din România https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/

Numărul salariaților din sănătate confirmați pozitiv cu SARSCoV2Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete

Lasă un răspuns