Reprezentantul Federației ”Solidaritatea Sanitară” a participat astăzi la o întâlnire cu dna Prim-ministru Viorica Dăncilă și președintele CNAS, dl. Vasile Ciurchea

  1. Discuția a avut ca temă efectele nefaste ale legii dialogului social și necesitatea modificării acesteia, cu implicații asupra a tot ceea ce înseamnă reprezentarea salariaților în structurile bipartite și tripartite.

Unul dintre efecte îl constituie remedierea unui mai vechi blocaj (solicitată de „Solidaritatea Sanitară” în mai multe rânduri) la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, acolo unde de mai bine de 10 ani salariații – cei mai mari contributori la Fondul național de asigurări de sănătate – nu mai sunt reprezentați la nivelul Consiliului de Administrație, , respectiv a fost eliminat dreptul de a numi câte un reprezentant de către fiecare confederație reprezentativă. Solicitarea vizează de fapt o revenire la forma anterioară a legii, respectiv o revenire la caracterul social al F.N.U.A.S.S. și în ceea ce privește procesul decizional.

2. A doua problemă, ridicată punctual de reprezentantul ”Solidaritatea Sanitară”, ce vizează interesele salariaților din sistemul sanitar public, a constituit-o tergiversarea contractului colectiv de muncă la nivel de sector ”Sănătate” (CCMS). În condițiile în care există un Acord încheiat în luna mai 2018 cu Guvernul României pe tema negocierilor CCMS, i-a fost comunicată doamnei Prim-ministru situația actuală, respectiv faptul că este inadmisibil ca din cauza unor funcționari din Ministerul Sănătății acest punct din Acord să nu-și găsească finalitatea.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns