Solidaritatea Sanitară desfășoară referendumul privind greva, utilizând calculatorul veniturilor salariale

După finalizarea protestelor de avertisment, desfășurate în stradă și în curtea spitalelor, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) desfășoară acum un amplu referendum pe tema oportunității deciziei privind declanșarea grevei. Referendumul este în curs de desfășurare pe platformele online ale organizației, având ca subiecți în special angajații care au semnat pentru grevă pe listele FSSR, dar și ceilalți angajații din sectorul public de sănătate. Astfel că la final toți angajații sunt invitați să evalueze relevanța și impactul creșterii salariilor de bază asupra venitului salarial individual și să decidă în privința declanșării grevei, respectiv participării la grevă.

Referendumul se desfășoară înainte de întrunirea Consiliului de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară”, organul colectiv abilitat să ia o astfel de decizie. Acest demers are caracter obligatoriu, având în vedere  că între momentul declanșării protestelor și cel al deciziei privind greva a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind creșterea salariilor de bază. Referendumul evaluează intenția/dorința/disponibilitatea angajaților de a participa la grevă după aceste creșteri ale salariilor de bază. Deoarece dorim ca decizia fiecărui angajat să fie una informată (fiecare angajat să înțeleagă corect impactul creșterii salariilor de bază asupra veniturilor sale salariale), pentru desfășurarea referendumului Federația „Solidaritatea Sanitară” a construit și utilizează:

CALCULATORUL VENITURILOR SALARIALE, ce poate fi accesat aici.

Acesta este un instrument inovativ de evidențiere a chipului pe care-l are realitatea veniturilor salariale la nivelul fiecărui profesionist din sănătate, permițând înțelegerea și decizia informată.

Calculatorul veniturilor salariale din sănătate include și impactul pe care-l are creșterea salariilor de bază din ultima Ordonanță de Urgență (OUG nr. 19/2024) asupra veniturilor angajaților. Dată fiind dificultatea înțelegerii impactului unor prevederi legale care nu respectă normele de tehnică legislativă și generează complexitate inutilă (și intenționată), generatoare de opacitate, construcția calculatorului veniturilor salariale din sănătate s-a dovedit o condiție obligatorie pentru referendum.

Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” se întrunește luni, 18 martie 2024.

Precizăm că, calculatorul veniturilor salariale din sănătate are acum caracter public, el putând fi accesat de toți cei interesați de veniturile salariale din sănătate.

 

Comitetul Director

 

Reprezentanții FSSR responsabili de comunicarea cu presa:

  • Predica Gabriel, vicepreședinte FSSR, mobil: 0737028094     
  • Daniel Bulboacă, vicepreședinte FSSR, mobil: 0740488812
  • Ciora Anca, vicepreședinte FSSR, mobil: 0736654336
  • Zaharia Mihaela, vicepreședinte FSSR, mobil: 0786687782


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns