Solidaritatea Sanitară organizează protestul împotriva „creșterilor salariale” care scad veniturile

Pentru a atrage atenția opiniei publice asupra minciunii Guvernului numită „creșterea salariilor din sănătate” și în semn de solidaritate cu salariații care demonstrează astăzi  în capitală, Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România, întrunit în data de 25.04.2018 în ședință extraordinară, a decis organizarea Protestului împotriva „creșterilor salariale” care scad veniturile angajaților din sănătate, la care au fost invitați să adere toți salariații din sectorul sanitar care nu se află la muncă sau la miting.

Angajați nemulțumiți de înșelătoria numită „creșterile salariale” care scad veniturile își vor exprima astăzi, 26.04.2018, nemulțumirile în mod public prin proteste pașnice, fără întreruperea activității, desfășurate în curtea/în fața spitalelor și în fața instituțiilor publice locale (consilii locale sau prefecturi, în funcție de locul de organizare).

Toți participanții  la protest își vor posta fotografiile de la protest pe contul personal de Facebook și le vor distribui în grupul participanților la această acțiune: https://www.facebook.com/groups/protestam/

Revendicările protestatarilor:

  • Respectarea principiului drepturilor câștigate pentru toate categoriile de salariați în privința salariilor de bază și a sporurilor pentru condițiile de muncă.
  • Acordarea drepturilor prevăzute în Regulamentul de sporuri prin acordarea sporurilor raportate procentual la salariul de bază cel puțin la nivelul procentelor pe care salariații le aveau anterior.
  • Respectarea principiului echității în sistemul de salarizare din sănătate prin creșterea salariilor de bază ale tuturor categoriilor de angajați din sănătate începând cu data de 1 martie 2018.
  • Plata tuturor sporurilor și a drepturilor asociate salariului de bază prin raportare la salariile de bază actuale.
  • Onorarea tuturor angajamentelor de creștere a salariilor angajaților din Sănătate asumate prin programul de guvernare.
  • Respectarea dreptului tuturor salariaților din sănătate care lucrează în condițiile de muncă prevăzute în HG nr. 153/2018 (Regulamentul de sporuri) la sporurile corespunzătoare, indiferent de categoria profesională din care fac parte.
  • Acceptarea propunerilor Federației „Solidaritatea Sanitară” la Contractul colectiv de muncă de la nivel de sector sanitar.

De asemenea, Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România a decis continuare strângerii semnăturilor pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, respectiv a grevei.

Biroul de presăDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns