„Solidaritatea Sanitară“ prezintă dlui ministru Eugen Nicolăescu propunerile federației referitoare la proiectele de lege supuse dezbaterii publice: Salarizare, Malpraxis și statul spitalelor

În prezența ministrului Sănătății, dl. Eugen Nicolăescu și a secretarului de stat dr. Adrian Pană s-a desfășurat luni, 26 august 2013 la Alexandria, prima întâlnire regională în cadrul căreia reprezentanții sindicatelor ”Solidaritatea Sanitară” – Regiunea Sud-Muntenia au prezentat punctul de vedere al federației cu referire la cadrul general privind reforma sistemului de sănătate, precum și observațiile și propunerile organizației noastre referitoare la cele trei proiecte de lege supuse dezbaterii publice.

Remarcând o viziune corectă și convergentă a ”Solidarității Sanitare” cu cea a Ministerului Sănătății, dl. ministru Eugen Nicolăescu a apreciat în mod deosebit activitatea noastră referitoare la studiile privind Timpul de lucru în sistemul sanitar și Impactul Directivei nr. 24/2011 asupra sistemului sanitar, studii ce au fost înmânate dlui ministru alături de observațiile și propunerile pe proiectele de lege și ale căror rezultate constituie argumente în susținerea poziției ”Solidarității Sanitare” în ceea ce privește restructurarea sistemului sanitar. Referitor la salarizare, o atenție specială o merită declarația ministrului sănătății: ”Legea 284/2010 se va aplica cu prioritate în sistemul sanitar.

Focus Ediția I nr. 1Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns