”Solidaritatea Sanitară” solicită Guvernului introducerea indemnizației de hrană în salariul de bază

Documente

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România solicită Guvernului, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Justiției Sociale intervenții urgente de soluționare a celor două problemele majore ce riscă să generalizeze tensiunile sociale declanșate la nivelul unităților sanitare publice: respectarea dreptului la sporul de 100% (raportat la salariul de bază actual) pentru lucrul în zilele libere legale și a dreptului la sporurile pentru condiții de muncă acordate cel puțin la nivelul lor minim procentual, ce sunt drepturi legale, garantate salariaților.

În buna tradiție a sprijinului tehnic acordat pentru deciziile în favoarea salariaților, Federația „Solidaritatea Sanitară” oferă Guvernului și soluția necesară pentru a asigura respectarea acestor drepturi: introducerea indemnizației de hrană în salariul de bază.

Constatând că OUG 114/2018 a anulat caracterul de drept social al indemnizației de hrană, transformând-o într-un drept salarial, și luând act de efectele (suportate de unitățile sanitare și angajații din sectorul public de sănătate) pe care le are asimilarea acesteia cu sporurile, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Guvernului scoaterea indemnizației de hrană din limita de 30%, aferentă sporurilor, și introducerea ei în salariul de bază pentru toți salariații. Aceasta este singura măsura care ar putea corecta o parte din erorile ce marchează legea salarizării.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns