Un document de poziție asupra a patru probleme importante pentru sănătate

1️⃣ Reducerea veniturile lucrătorilor din sănătate ca urmare a unei noi legi a salarizării (ce vizează limitarea sporurilor la 20% per salariat) este o măsură eronată. Memorandumul privind adoptarea unei noi legi a salarizării este un act de sabotaj la adresa moralului lucrătorilor din sănătate aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19. Măsura corectă o constituie acordarea drepturilor salariale legale pentru toți lucrătorii din sănătate. Resursa umană din sănătate are o importanță strategică în momentul actual și în perioada următoare.
2️⃣ Organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de manageri ai spitalelor publice și de președinți ai caselor județene de sănătate este o măsură necesară, fiind partea cea mai importantă a depolitizării sistemului public de sănătate.
3️⃣ Ordinul privind criteriile de carantină constituie o măsură obiectivă, menită să apere interesele de sănătate publică. În discuție este disconfortul cotidian versus interesul colectiv. Interesele de sănătate publică primează în pandemiei față de interesele politicienilor. Sistemul public de sănătate are nevoie de sprijinul întregii societății pentru a putea face față situației, reducerea ratei infectării prin măsuri adecvate din punct de vedere epidemiologic fiind una dintre măsurile necesare.
4️⃣ Separarea deciziilor privind măsurile de combatere a pandemiei, vaccinarea și comunicarea de atribuțiile Ministerului Sănătății generează evidente disfuncționalități. Lupta împotriva pandemiei COVID-19 este îngreunată de această luptă pentru putere. Informațiile publice eronate privind numărul lucrătorilor din sănătate infectați respectiv vaccinați constituie doar unul dintre exemplele modului în care aceste probleme afectează activitatea profesioniștilor din sănătate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete

Lasă un răspuns