Vă rugăm să nu mai vorbiți despre creșterea salariilor medicilor de către deputați! Proiectul de lege din Camera Deputaților nu prevede, din păcate, așa ceva!

Constatând confuzia publică întreținută în privința unor creșteri semnificative ale salariilor de bază ale medicilor în special și ale personalului medical în general prin proiectul de lege ce vizează aprobarea OUG nr. 20/2016, Federația „Solidaritatea Sanitară” atrage atenția în mod public că acest proiect de lege nu prevede creșterea salariilor de bază ale medicilor.

O astfel de abordare reprezintă o imensă confuzie publică, proiectul de lege excluzând în cea mai mare măsură personalul medical de la creșterea salariului de bază. Cel mai evident exemplu îl constituie faptul că acest proiect de lege nu prevede creșteri ale salariului de bază pentru medicii și pentru asistentele mediale cu studii superioare din spitalele clinice (adică din marea majoritate a spitalelor).

Analiza efectelor aplicării proiectului de lege de aprobare/modificare a OUG nr. 20/2016, în forma actuală,[1] indică în mod clar faptul că discriminările/discrepanțele salariale, în privința salariilor de bază, în loc să fie eliminate vor fi accentuate. Situația este ilustrată de analiza impactului acestui proiect de lege publicată de Federația „Solidaritatea Sanitară”.[2]

Federația „Solidaritatea Sanitară” a înaintat Președintelui Camerei Deputaților și tuturor deputaților un memoriu în care arăta discriminările ce riscă să fie create prin adoptarea actului normativ în forma actuală, aceasta fiind însoțit de propunerea criteriilor ce trebuie respectate și proiectul unei grile echitabile pentru salariații din Sănătate. Memoriul poate fi găsit aici: http://solidaritatea-sanitara.ro/attachments/article/20752/Nr_B79_03_11_2016_CDep_Amendamente_OUG_20.pdf

Până la remedierea acestei stări de fapt rușinoase rugăm politicienii să nu mai alăture în campania electorală termenii medici și personal medical cu cel de creșteri salariale!

 

Biroul de presă

[1] Forma propusă în Comisii pentru a fi adoptată în Camera Deputaților poate fi găsită aici.

[2] Analiza impactului proiectului de lege privind aprobarea OUG nr. 20/2016 poate fi găsită aici.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns