Soluții pentru efectele dezastruoase ale legii salarizării asupra mai multor categorii de personal. Printre ultimele șanse acordate, contextual, negocierii tehnice

Buletin informativ Ediția II nr. 5

19 aprilie 2018, negociere ”Solidaritatea Sanitară” – Ministerul Sănătății

Este absolut necesară, încă de la început, o precizare fără echivoc: haosul generat astăzi în unitățile sanitare are drept cauză legea salarizării și nu Regulamentul de sporuri. Mai exact, prevederea din legea salarizării care limitează la 30% cheltuielile cu sporurile (termen generic). Toate scăderile salariale nu sunt altceva decât efect al acestei prevederi. În aceste condiții, întreaga responsabilitate a pierderilor salariale trebuie să și-o asume cei care au proiectat și au adoptat legea salarizării, demisia fiind un gest firesc într-o astfel de situație. Cu atât mai mult este un gest firesc cu cât experții Federației ”Solidaritatea Sanitară” le-au demonstrat, la momentul negocierilor, iminența situației pierderilor salariale odată cu punerea în aplicare a prevederilor legii, în ce privește sectorul sanitar.



Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns