Astăzi conducem pe ultimul drum o eroină a luptei împotriva COVID-19

Astăzi este o zi de doliu pentru Federația „Solidaritatea Sanitară”: conducem pe ultimul drum o membră de sindicat, decedată în lupta împotriva COVD-19.

Este vorba despre L. B., asistentă medicală la Secția de Boli Infecțioase din Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Avea 45 de ani și nu era cunoscută ca având alte afecțiuni. A fost infectată SARS-CoV-2 în timp ce îngrijea pacienți COVID-19. A decedat în data de 23.05.2020 în urma complicațiilor generate de această boală.

L.B. este unul dintre (prea) mulții angajați din sănătate căzuți la datorie.

Din nefericire, această tragedie este și un simbol al nerecunoștinței autorităților față de sacrificiul salariaților din sănătate. Decesul L. B. a fost reclasificat în mod eronat ca nefiind cauzat de SARS-CoV-2, lipsind astfel această eroină de recunoașterea legală a dăruirii ei. (Detaliile cazului pot fi găsite aici[1].)

Este al doilea caz de acest fel. Alături de seria de false raportări oficiale privind numărul de salariați din sănătate infectați, aceste cazuri conturează imaginea unei încercări continue de ascundere a adevărului, practicată în mod sistematic de autorități.

Federația „Solidaritatea Sanitară” invită toți salariații din sănătate să-și exprime omagiul față de această colegă căzută la datorie, păstrând un moment de reculegere astăzi, 26.05.2020, la ora 12:00! Recunoștința și omagiul refuzate de autorități pot fi împlinite de colegi.

 

 

                                                                                                                              Comitetul Director,

                                                                                                                                  Co-Președinte,

                                                                                                                                    Radu Vasile

 

  

Pentru informații suplimentare: Radu Vasile, tel. 0761605891

[1] https://solidaritatea-sanitara.ro/desi-murit-din-cauza-sars-cov-2-autoritatile-considera-ca-decesul-l-b-nu-face-parte-din-decesele-covid-19/

 Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns