Propuneri FSSR asupra proiectului de OUG care vizează reduceri salariale

Documente

Federația ”Solidaritatea Sanitară” a transmis guvernului, vineri 04 august, propunerile asupra proiectului (varianta care circulă în aceste zile în spațiul public) de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplină economico-financiară, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Acest proiect de ordonanță de urgență conține o serie de propuneri ce aduc atingere drepturilor lucrătorilor din sectorul public de sănătate.

 

Update: Chiar dacă propunerile FSSR asupra primei variante a acestei ordonanțe nu sunt încă preluate în totalitate, constatăm o modificare de atitudine a guvernului. O nouă variantă a acestei ordonanțe de urgență, apărută în spațiul public, prevede o creștere a pragului maxim pentru acordarea voucherelor de vacanță și a indemnizației de hrană de la 10.000 lei brut (5.850 lei net) la 8.000 lei net. Totodată, este eliminat transferul Direcțiilor de sănătate publică către autoritățile publice centrale însă este introdusă regionalizarea acestora, având ca principal efect reducerea cu 15% a posturilor.

Propunerile FSSR referitoare la această nouă formă a ordonanței de urgență pot fi urmărite în documentul atașat.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns